Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία από τις διάφορες τάσεις της αντιπολίτευσης Συρία: Προς ενιαία στρατιωτική ηγεσία οι εξεγερμένοι

Οι διαιρεμένοι αντάρτες της Συρίας συμφώνησαν να συγκροτήσουν μια κοινή ηγεσία, η οποία θα αναλάβει το γενικό σχεδιασμό και την επίβλεψη των στρατιωτικών ενεργειών για την ανατροπή του καθεστώτος Ασαντ, όπως ανέφεραν δύο πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Η απόφαση ελήφθη από 12 στελέχη της αντιπολίτευσης, μεταξύ άλλων και από ηγετικά στελέχη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού,
που συναντήθηκαν εντός του συριακού εδάφους την Κυριακή.
Στόχος της κίνησης είναι να βελτιωθεί ο συντονισμός των ανταρτών, με την ελπίδα ότι οι ξένες δυνάμεις θα είναι πιο πρόθυμες να εξοπλίσουν έναν αντάρτικο στρατό υπό ενιαία ηγεσία.
«Επιτεύχθηκε συμφωνία, τώρα απομένει να την υπογράψουν», ανέφερε πηγή των ανταρτών. «Οι ξένοι υποστηρικτές μας λένε: ενωθείτε, χρειαζόμαστε μια σαφή και αξιόπιστη παράταξη για να της παράσχουμε όπλα», πρόσθεσε.
Την Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Γαλλία σύνοδος για την υποστήριξη των «επαναστατικών πολιτικών συμβουλίων», τα οποία διοικούν τις ζώνες, στα βόρεια της Συρίας, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Στη σύνοδο αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων, αλλά και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από συνολικά 20 χώρες.
Σύροι εκπρόσωποι από πέντε τέτοια συμβούλια θα παραστούν επίσης στη συνάντηση η οποία οργανώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, παρουσία του επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Λοράν Φαμπιούς.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου