Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Εβγαλαν πάλι τα «μαχαίρια»



Την πρόθεσή της να μην ψηφίσει τα μέτρα εξέφρασε ουσιαστικά χθες μερίδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. στην Ιπποκράτους. Κάθετοι υπήρξαν οι Μ. Κασσής και Θ. Παραστατίδης, απορώντας πώς μπορούν να ψηφίσουν, για να απαντήσει ο Ευ. Βενιζέλος ότι «πρέπει να ληφθεί συλλογική απόφαση» σε επόμενη Κ.Ο. Τη διαφωνία του άφησε να εννοηθεί ακόμα ο Δ. Κρεμαστινός, ενώ προβληματισμό εξέφρασαν οι Γ. Δριβελέγκας και Μ. Μπόλαρης.

Αίσθηση προκάλεσε η... αντίθετη διαφοροποίηση Χρυσοχοΐδη, που ακούγοντας τον κ. Βενιζέλο να μιλά για ενδεχόμενο να βρεθούμε μπροστά σε άλλο πακέτο μέτρων, τονίζοντας ότι «δεν έχει νόημα
να πετύχει η εγχείρηση και να πεθάνει ο ασθενής», παρατήρησε «αλλαγή στρατηγικής» του κόμματος, την οποία και δεν μπορεί να υπηρετήσει. Απαντώντας, ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αλλαγή στρατηγικής και επανέλαβε ότι τα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν, με την προϋπόθεση ότι αφορούν ολοκληρωμένο και τελευταίο πακέτο, διασφαλίζονται η παράταση και η ρήτρα αντικατάστασης, που θα λειτουργεί θετικά, διαμορφώνεται κοινωνικό και αναπτυξιακό πακέτο κ.λπ. Για ανάγκη πολιτικής διαπραγμάτευσης, αλλά και «ασέβεια του ανδρός» (σ.σ.: Γ. Στουρνάρας) μίλησε ο Απ. Κακλαμάνης, υποστηρίζοντας ότι θα δυσκολευτεί να ψηφίσει αν δεν τηρηθούν οι προϋποθέσεις Βενιζέλου και βάζοντας θέμα αρχηγοκεντρικού κόμματος που απαντήθηκε από τον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος τάχθηκε υπέρ ενός θεσμικού, δημοκρατικού κόμματος.

Στη δεύτερη διαφοροποίηση Χρυσοχοΐδη υπέρ του να μείνει το ΠΑΣΟΚ μακριά από θεωρίες συνωμοσίας -όπως είχε υπονοήσει ο κ. Βενιζέλος μιλώντας για υπονόμευση του ίδιου, της χώρας και της παράταξης- συμφώνησαν οι Εύη Χριστοφιλοπούλου, Αντζελα Γκερέκου και εν μέρει ο Γ. Μανιάτης. Αντίθετα, οι Π. Ρήγας, Απ. Κακλαμάνης και Λ. Γρηγοράκος απέδωσαν το περιρρέον κλίμα σε επίθεση διαπλεκομένων. Συνολικά, πάντως, στηλιτεύτηκαν οι χειρισμοί στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», με τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο να ζητά να έρθει πριν από την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή και να ταυτοποιηθεί με αυτή που ζήτησε ο κ. Στουρνάρας και πολλούς βουλευτές να καταφέρονται κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Από τη συνεδρίαση της Κ.Ο. επέλεξαν να απουσιάσουν οι Αν. Λοβέρδος και Μ. Ανδρουλάκης. Ασθένεια επικαλέστηκε ο Χρ. Αηδόνης (περιβάλλοντος Λοβέρδου), οι Θεοδώρα Τζάκρη, Κ. Τριαντάφυλλος και Φ. Σαχινίδης βρίσκονταν στο εξωτερικό, οι Θ. Μωραΐτης και Μ. Μπόλαρης (που πήγε καθυστερημένος) στη Βουλή και Δ. Σαλτούρος στην Ξάνθη. Παρών, αν και απορροφημένος στο iPad του, ήταν ο Γ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου