Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

«Από Έβρο έως Καστελόριζο η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας»

«Από Έβρο έως Καστελόριζο η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας»«H αναζητούμενη, στις ελληνοτουρκικές διερευνητικές επαφές, διαδικασία διαπραγμάτευσης για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, αφορά όλη την περιοχή από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο οποίος όμως αρνήθηκε να σχολιάσει τις σχετικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. 
 «Δεν γνωρίζω τι είπε ο κ. Νταβούτογλου και, ως εκ τούτου, δεν
μπορώ να το σχολιάσω», τόνισε ο κ. ΔΕλαβέκουρας, ενώ λίγο παρακάτω επισήμανε: «Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε, η ανακήρυξη θαλασσίων ζωνών είναι κυριαρχικό δικαίωμα και αρμοδιότητα του παράκτιου κράτους, όπως προβλέπεται ρητά από το Δίκαιο της Θάλασσας».
Κατά τ' άλλα, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ χαρακτήρισε θετικές τις συνομιλίες Αβραμόπουλου-Νταβούτογλου, οι οποίες όπως είπε, εστιάστηκαν στην προετοιμασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών  κάτι που όπως εκτίμησε, αναμένεται να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις.
«Να αφήσουμε το παρελθόν, με σεβασμό στην ιστορία, για να οικοδομήσουμε ένα μέλλον ειρήνης προς όφελος των λαών μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δελαβέκουρας, επισημαίνοντας ωστόσο πως δύο πλευρές αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν ζητήματα μεταξύ τους, χωρίς την αντιμετώπιση των οποίων δεν θα υπάρξει πλήρης εξομάλυνση των σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου