Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Η ΝΔ προχωρά ακάθεκτη στον δρόμο του ΠΑΣΟΚ

Το έχουμε ξαναγράψει ακόμη κι όταν δεν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση. Τα σοβαρά θέματα από τα οποία κρίνεται η τύχη της πατρίδας δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακούς όρους. Δεν πρέπει δηλαδή η Νέα Δημοκρατία να προσπαθεί να γίνει…ΠΑΣΟΚ μόνο για τα μάτια του κόσμου.

Κι αυτό δεν το λέμε τυχαία. Το λέμε διότι από χθες που συναντήθηκε ο πρωθυπουργός με την τρόικα μόλις για 35 λεπτά, έχουν αρχίσει διάφοροι επικοινωνιακοί φωστήρες να προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι η κυβέρνηση αντιστέκεται, δεν κολλάει πουθενά και δεν προσκυνά τους ανθύπατους της τρόικας.Πρώτα ήταν ο Γ. Στουρνάρας και ο περίφημος διάλογος που είχε με τους τροικανούς, όταν ο υπουργός τους απείλησε με παραίτηση ενώ τους έδειξε τη σφαίρα στο τζάμι του γραφείου του. Ξαφνικά ο υπουργός εμφανιζόταν ως «αντιστασιακός» ή φορώντας την… κάπα του Σούπερμαν. Όμως, λίγα 24ωρα μετά έδινε γη και ύδωρ με τα πολύ σκληρά, στα όρια της αναλγησίας, μέτρα που αποτυπώνονται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού. Μετά, πάλι άρχισαν οι διαρροές ότι ο Στουρνάρας είπε στον Τόμσεν ότι δεν πάει άλλο, ότι σηκώνει τα χέρια ψηλά και δεν μπορεί να συνεννοηθεί μαζί του.

Τώρα, το… έγκριτο Βήμα, αυτό που ξαφνικά έχει γίνει πιο …σαμαρικό κι από τον ίδιο τον Σαμαρά, δημοσιεύει τον άγνωστο διάλογο του πρωθυπουργού με την τρόικα. Όταν, λοιπόν, ο Τόμσεν έκανε παρατηρήσεις για την Ελλάδα και κουνούσε και το δάκτυλο ο Αντ. Σαμαράς, σύμφωνα με τις διαρροές, είπε: «Κύριοι, η συνάντησή μας, ολοκληρώθηκε. Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο. Τα υπόλοιπα θα τα πω με τους πολιτικούς προϊσταμένους σας».

Κι έτσι η τρόικα έφυγε κακήν κακώς από το Μαξίμου, όμως, αντί να βάλει την ουρά στα σκέλια πήγε σήμερα στον Γ. Βρούτση και έθεσε ξανά θέμα κατώτατου μισθού, αποζημιώσεων, τριετιών κ.λπ. Δηλαδή ο πρωθυπουργός τους «έκανε τα μούτρα κρέας», σύμφωνα με τα διαρρέοντα από κυβερνητικές πηγές. Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι εκθέτουν εαυτούς και κυρίως τον Πρωθυπουργό;

Έτσι, το πανελλήνιο, πιστεύουν κάποιοι, θα συγκλονιστεί από το σθένος που επιδεικνύει η κυβέρνηση κατά των υπαλληλάκων και θα βάλει κάτω το κεφάλι αποδεχόμενη τα μέτρα.

Όμως, αυτού του τύπου η πολιτική διαχείριση των θεμάτων είναι παλιάς εποχής, ξεπερασμένης και ξεχασμένης. Εκτός κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι τρώμε κουτόχορτο.

Δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος θέλει λύσεις κι όχι επικοινωνιακές φιοριτούρες και… μασάζ στην κοινωνία. Ελπίζουμε να το καταλάβουν πριν είναι αργά. Διότι, όπως έχουμε πει αυτή η κυβέρνηση είναι η τελευταία ευκαιρία και ελπίδα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου