Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Λοβέρδος για νέο κόμμα

Λοβέρδος για νέο  κόμμαΜένει στο ΠΑΣΟΚ για να μη διαταράξει τις υφιστάμενες πολιτικές ισορροπίες, ώσπου να  διευθετηθούν οι εκκρεμότητες με το πακέτο μέτρων, την εκταμίευση του δανείου της τρόικας και την δρομολόγηση των μεταρρυθμίσεων. Μετά θα κινηθεί για τη συγκρότηση  πολιτικού φορέα σοσιαλδημοκρατικού προσανατολισμού.
Αυτό αποκάλυψε εμμέσως πλην σαφώς ο πρώην υπουργός  Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας κατά  την παρουσίαση του βιβλίου του "Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση", που
πραγματοποιήθηκε σε συνεδριακό κέντρο στην Αθήνα.
Οι κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές συνθήκες στην Ελλάδα καθιστούν αναγκαία τη συγκρότηση ενός «ευρωπαϊκού, ριζοσπαστικού, μεταρρυθμιστικού, σοσιαλδημοκρατικού» κόμματος, που θα ηγηθεί της προσπάθειας για την ανόρθωση της χώρας,  είπε ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι αυτός ο πολιτικός φορέας μπορεί να γεννηθεί ως νέο κόμμα, ή να προέλθει από το μετασχηματισμό  κάποιου υφιστάμεναυ.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του ΠΑΣΟΚ , ο  κ. Λοβέρδος είπε με νήμα ότι δεν αξίζει τον κόπο να είναι κανείς "υπάλληλος μιας κατάστασης"  και υπογράμμισε ότι  η μετατόπιση προς το Κέντρο είναι «αρνητική πολιτική προοπτική».

Μιλώντας  για το νέο πακέτο μέτρων, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι πολλοί βουλευτές αντιμετωπίζουν δίλημμα. Εκείνος θα στηρίξει τη συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών, που όπως είπε,   «αποδείχτηκε πως εμπεριέχει τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης». Σημείωσε δε ότι η «υπέρ Ελλάδας ψήφος» του στη Βουλή θα συνοδευτεί με τη συμμετοχή του «στην απόπειρα μιας καθολικής ρήξης με το δεδομένο πολιτικό και κομματικό σύστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου