Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Αμερικανός αναλυτής ξεφτιλίζει τις τουρκικές ΕΔ


 Θα μπορούσε να συνοψιστεί στην ατάκα του γνωστού ανέκδοτου "Που πας ρε Καραμήτρο;" η θέση που ελαβε ο γνωστός Αμερικανός πολιτικός αναλυτής καθηγητής Χένρι Μπάρκεϊ, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική εφημερίδα "Ραντικάλ", με τις προπτικές επιτυχούς πολεμικής εμπλοκής του τουρκικού Στρατού στην Συρία.
Με απλά λόγα υποστήριξε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν την απαιτούμενη πολεμική εμπειρία και δεν πρόκειται να......
καταφέρουν τους επιχειρησιακούς τους σκοπούς αν εισβάλλουν στην Συρία!
Ο Χ.Μπάρκεϊ παλαιός αναλυτής του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε ότι: «Η Τουρκία και να θέλει δεν μπορεί να εισβάλλει από μόνη της στη Συρία. Μπορεί να έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ αλλά οι ένοπλες δυνάμεις της δεν έχου ούτε την εμπειρία, ούτε την εκπαίδευση για τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Επίσης η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας είναι προηγμένη και εξυπνη. Αυτό που επιθυμεί η Τουρκία είναι η δημιουργία ουδέτερης ζώνης στη Συρία και γ’αυτό θέλει να παρασύρει τις ΗΠΑ. Όμως εμείς δεν το επιθυμούμε και σίγουρα δεν θα το κάνουμε καθώς οι ΗΠΑ γνωρίζουν καλά τις δυσκολίες αυτού του εγχειρήματος».
  
Ο ίδιος αναφέρεται και στις λάθος εκτιμήσεις της τουρκικής κυβέρνησης: «Έκαναν λάθος αναλύσεις σε οτι αφορά την ανθεκτικότητα του συριακού καθεστώτος και συμπεριφέρθηαν αλαζονικά. Νόμιζαν πως ο Άσαντ και το μπααθικό καθεστώς θα φύγει μέσα σε 6 μήνες, αλλά έκαναν λάθος» κατέληξε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου