Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Υπολειτουργούν τα ΕΠΑΛ και οι ΕΠΑΣ-Δεν ξεκίνησε ακόμη η διδασκαλία σε μαθήματα ειδικοτήτων!!!

Υπολειτουργούν τα ΕΠΑΛ και οι ΕΠΑΣ-Δεν ξεκίνησε ακόμη  η διδασκαλία σε μαθήματα  ειδικοτήτων!!! Τα περισσότερα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ υπολειτουργούν ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων , λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.
Σε αρκετά από τα μαθήματα ειδικότητας δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διδασκαλία (και δεν διεξάγονται οι προβλεπόμενες εργαστηριακές ασκήσεις),
στα οποία βασίζεται και η χορήγηση στους αποφοίτους Πτυχίου Ειδικότητας να μην έχει ακόμα οριστεί εκπαιδευτικός για να τα διδάξει.
Τα παραπάνω αναφέρει η Ενωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών , σε επιστολή που απέστειλε σήμερα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Διαβάστε παρακάτω την επιστολή
ΘΕΜΑ : Διαμαρτυρία για τους διορισμούς αναπληρωτών εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων
Σε συνέχεια του με αριθμό πρωτοκόλλου 15/13.08.2012 εγγράφου μας σχετικά με τις καταγεγραμμένες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό για την τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση και την ατεκμηρίωτη μη κάλυψή τους από διορισμούς μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για τον πολύ μικρό αριθμό αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσελήφθησαν πριν λίγες μέρες.
Συνέπεια των παραπάνω είναι στις περισσότερες Περιφερειακές Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα ΕΠΑΛ και οι ΕΠΑΣ του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. να υπολειτουργούν ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων καθώς δεν διδάσκονται, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, αρκετά από τα μαθήματα ειδικότητας και δεν διεξάγονται οι προβλεπόμενες εργαστηριακές ασκήσεις. Είναι αδικαιολόγητο στα ΕΠΑΛ οι μαθητές να διδάσκονται κανονικά τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και σε πολλά από τα μαθήματα ειδικότητας πάνω στα οποία βασίζεται και η χορήγηση στους αποφοίτους Πτυχίου Ειδικότητας να μην έχει ακόμα οριστεί εκπαιδευτικός για να τα διδάξει.
Παρακαλούμε να επιληφθείτε άμεσα του θέματος προς αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των σχολείων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και της ισότιμης αντιμετώπισής τους με αυτά της Γενικής που από την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων λειτουργούν με πλήρες ωράριο.
Για το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ Ν. ΒΑΣΑΓΙΩΡΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου