Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ... ΕΛΛΑΔΑ Μόντι: «Λάβαμε άγρια μέτρα για να περιορίσουμε την κρίση»

Μόντι: «Λάβαμε άγρια μέτρα για να περιορίσουμε την κρίση»
«Αναγκαστήκαμε να λάβουμε άγρια μέτρα για να περιορίσουμε την κρίση», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, μιλώντας ενώπιον του Συνδέσμου Ιταλικών Δήμων.
«Δεν χρησιμοποιήσαμε λεπτό νυστέρι, αλλά έπρεπε να αποφύγουμε την καταστροφή», πρόσθεσε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο «η δράση της κυβέρνησής του προσπαθεί να απομακρύνει από την Ιταλία το ογκώδες υλικό που μπλοκάρει την
οικονομία: τα διάφορα προνόμια και τις συνδεδεμένες απολαβές».
«Η συγκριτική μας αναφορά θα μπορούσε εύκολα να είναι-μιλώ με βαθιά αγάπη διότι όλοι ξέρουμε πόσο χρωστάμε στην χώρα αυτή- η Ελλάδα, όπου η κοινωνική τραγωδία, η κοινωνική κακουχία είναι σαφέστατα μεγαλύτερη από την μεγάλη έλλειψη κοινωνικής πολιτικής που πλήττει την Ιταλία και όλους τους δήμους της, κατά την παρούσα φάση. Προχωρήσαμε σε τραυματικές κινήσεις, για να αποφύγουμε το σκηνικό που μόλις σας ανέφερα και είμαι βέβαιος ότι είστε γνώστες της κατάστασης» εξήγησε ο Μόντι, απευθυνόμενος στους δημάρχους της χώρας.
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης είναι πεπεισμένος, τέλος, ότι «οι επόμενες κυβερνήσεις δεν θα μπορούν παρά να είναι καλύτερες, διότι είναι σαφές, πλέον, τι ζητά ο ιταλικός λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου