Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Εκρηκτικό το «κοκτέιλ» στο ΠΑΣΟΚ!



Μυρίζει... μπαρούτι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα όχι πια μόνο σε επίπεδο βουλευτών και στελεχών, αλλά και στα ηγετικά κλιμάκια.

Σε περίπτωση που η τρόικα δεν αποδεχτεί το «κοκτέιλ» των μέτρων, όπως συμφωνήθηκε στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αναμένεται «έκρηξη», καθώς εξαρχής υπήρχε η άποψη στην Ιπποκράτους ότι τα μέτρα θα έπρεπε να έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, προτού κληθούν να τα προσυπογράψουν οι αρχηγοί. Ετερο «κόκκινο πανί» για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί η στάση του
πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, αφού επιμένοντας στην ανάγκη πολιτικής διαπραγμάτευσης, εκτιμάται ότι σε μία τόσο κρίσιμη εβδομάδα όπως αυτή, λίγο πριν από το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου, ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να βρίσκεται στο εξωτερικό και να έχει σημαντικές επαφές εκεί, «αντί να διαπραγματεύεται με τους υπουργούς του», όπως χαρακτηριστικά λένε «πράσινα» στελέχη, παρά τις χθεσινές επαφές του πρωθυπουργού. Επιμένουν δε στην ανάγκη επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, της συνολικής συμφωνίας προτού ψηφιστούν τα μέτρα, αλλά και στο αίτημά τους να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές και οι όποιες φορολογικές ρυθμίσεις να ενταχθούν στο Εθνικό Φορολογικό Σχέδιο. Στην ανάγκη το «μείγμα των μέτρων» να συνοδεύεται από επιμήκυνση και μείωση του χρέους με τρόπους που δεν θα επιβαρύνουν τους Ευρωπαίους φορολογουμένους επέμεινε (Real FM) η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της ανασφάλειας που παράγει περιγράφηκε η έξαρση του εξτρεμισμού και της βίας στην Ε.Ε. σε σχετική συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με ομάδα ευρωβουλευτών της σοσιαλιστικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου χθες στην Ιπποκράτους. «Η ανοχή στην ξενοφοβία και στον ρατσισμό συνιστά συνενοχή» είπε η Συλβάνα Ράπτη, τονίζοντας ότι μόνο η κοινωνική συνοχή μπορεί να μας βγάλει από την οικονομική κρίση. Παρατηρώντας πως ανάλογα προβλήματα ξενοφοβίας αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες, οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν ότι η λύση δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκή, εκτιμώντας μεν ότι υπήρξε καθυστέρηση από πλευράς Ε.Ε., αλλά και σημειώνοντας ότι το κανονιστικό πλαίσιο αποφασίζεται από το εκάστοτε κράτος-μέλος...

Εν τω μεταξύ, ευρισκόμενος... εκτάκτως στην Ελλάδα, ο Γ. Παπανδρέου είπε να φορέσει για λίγο το κοστούμι του βουλευτή Αχαΐας και επισκέφθηκε την Πάτρα για συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες, τις οποίες θα συνεχίσει ως τις 10 Οκτωβρίου που αναχωρεί και πάλι για τις ΗΠΑ. Μαζί τους συζήτησε τα προβλήματα του νομού, τις δυνατότητες ανάδειξης και καλύτερου δυνατού συντονισμού ενεργειών (από το... Χάρβαρντ, όπου εδρεύει, προφανώς) για την αντιμετώπισή τους, καθώς και για την ανάπτυξη στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου