Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΡΕΞΕΩΝ ΤΟΥΣ «Αφρίζουν» με την στάση του Έλληνα πρωθυπουργού να μην εγγραφούν παρανόμως μαθητές στον Εχίνο

Αφού καταστρατηγήθηκαν οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις

Δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς κάνει το αυτονόητο, αρνούμενος την εγγραφή των 22 μαθητών στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο του Εχίνου αφού καταστρατηγήθηκαν με θράσος οι απαιτούμενες προϋποθέσεις γεγονός που το ήξεραν ξεκάθαρα οι γονείς τους αλλά επέλεξαν την προτεινόμενη τακτική από του τουρκικό προξενείο και ότι αυτό συνεπάγεται. Έτσι είναι να απορεί κανείς με την χθεσινή δήλωση που απέστειλε ο τέως βουλευτής Τσετίν Μάντατζη που προσπαθεί να βγει από την αφάνεια που τον δέρνει,  με ένα θέμα όπου έχει απόλυτο άδικο.
Έτσι λοιπόν επιτίθεται κατά του Έλληνα πρωθυπουργού προσπαθώντας να τον απαξιώσει για το αυτονόητο την τήρηση της νομοθεσίας, ανασύροντας δηλώσεις από το χρονοντούλαπο όταν ο κ. Σαμαράς ήταν στην Πολιτική Άνοιξη.
«Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σαμαρά, εξαντλεί σήμερα όλη τη σκληρότητά της σε 22 αθώα παιδιά τα οποία το Δημοτικό σχολείο του Εχίνου αρνείται να εγγράψει, παραβιάζοντας κατάφωρα το συνταγματικό τους δικαίωμα στην εκπαίδευση. Όταν μια ελληνική κυβέρνηση επιλέγει την οδό της αναλγησίας και της απανθρωπιάς, εξευτελίζοντας κάθε παιδαγωγική προσέγγιση που επιτάσσει τη συνέχιση της μόρφωσης παιδιών, τότε είναι προφανές ότι εφαρμόζει μια στρατηγική υποδαύλισης κλίματος έντασης μεταξύ της μειονότητας και της Πολιτείας. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο κ. Σαμαράς πλαισιώνεται από έναν κύκλο υπερεθνικιστών συμβούλων, που έχουν ως στόχο την υπονόμευση του συστήματος προστασίας των μειονοτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έτσι, δεν διστάζουν όχι μόνο να παραβιάζουν τη Συνθήκη της Λωζάννης που υποχρεώνει την ελληνική Πολιτεία να σέβεται τη δίγλωσση εκπαίδευση και άρα να επιτρέψει τη σύσταση δίγλωσσων μειονοτικών νηπιαγωγείων, αλλά και να αδιαφορούν για τις κοινωνικές και ψυχολογικές συνέπειες που υφίστανται τα αποκλεισμένα πλέον από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση παιδιά και οι οικογένειές τους.
 Για να καταλήξει λέγοντας  ότι «η Ελλάδα και όλοι οι πολίτες της, ασχέτως θρησκείας ή εθνικής καταγωγής, δεν αξίζουν έναν τέτοιο πρωθυπουργό στο τιμόνι της χώρας». Μήπως πριν μιλά ο κ. Τσετίν που περιχαρακώθηκε από τους ίδιους του6ς μειονοτικού πριν μιλά να σκέφτεται και λίγο αφού στα όρια της ελληνικής πολιτείας ζει δρα και κινείται και την ελληνική νομοθεσία κι όχι κάποια άλλη πρέπει να σέβεται και να εφαρμόζει. Μήπως τάχει μπλέξει λίγο παραπάνω κι έχει ξεφύγει; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου