Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΔΟΕ. Θέμα: Μειωμένα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
panenadekp@gmail.com, 6978286051

Προς ΔΟΕ και ΟΛΜΕ
Αθήνα, 24/10/12

Θέμα: Μειωμένα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Αξιότιμοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με τους χειρότερους όρους για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Βασικές ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων, σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών, έλλειψη πετρελαίου κ.ο.κ. δυσκολεύουν την καθημερινότητα της σχολικής ζωής. Οι δε περικοπές στους μισθούς των εκπαιδευτικών, όπως και του συνόλου των εργαζομένων, πλέον δε
φτάνουν ούτε για τα βασικά. Μέχρι και το ίδιο το κράτος έφτασε να παραδεχτεί ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με το μισθό τους δεν μπορούν να καλύψουν ούτε βασικές ανάγκες επιβίωσης, όπως η τροφή, και πρότεινε όχι βέβαια αυξήσεις, αλλά τη σίτιση σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες. Ταυτόχρονα, χιλιάδες συνάδελφοι καθημερινά μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τον Προαστιακό και το τρένο για να διδάξουν στα σχολεία του λεκανοπεδίου και των κοντινών νομών και στην επαρχία αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις τους. Το οικονομικό κόστος είναι πραγματικά τεράστιο.

Σας καλούμε να έρθετε άμεσα σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες, διεκδικώντας μειωμένο εισιτήριο για τους συναδέλφους για τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το μετρό και το τραμ, τον προαστιακό και τα τρένα του ΟΣΕ, ενώ στην επαρχία οι μετακινήσεις των εκπαιδευτικών τουλάχιστον ας γίνονται με τους ίδιους όρους που γίνονται και των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου