Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ενέργεια και Κυπριακό συζήτησαν Σαμαράς – Χριστόφιας

Ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, ενέργεια και Κυπριακό, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση του Ελληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε την εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας ως απαράβατο κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας και
εξέφρασε τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας για μία βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε ότι ο αγώνας για την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζεται, λόγω της κατοχής.
Τάχθηκε, παράλληλα, υπέρ της λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας που θα καταλήγει σε ένα κράτος, με μία διεθνή προσωπικότητα και μία κυριαρχία, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η πλευρά Έρογλου εξακολουθεί να επιμένει σε λύση δύο κρατών.
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κάλεσε την Τουρκία να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα, τους εποίκους και να συνεργαστεί για την επίτευξη λύσης.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας συναντάται αυτή την ώρα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου