Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Προς την ύφεση οδηγείται η Γερμανία

Προς τη Γερμανία φαίνεται πως «βαδίζει» η κρίση χρέους που ταλανίζει τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου καθώς τον Αύγουστο καταγράφηκε μια αναπάντεχα μεγάλη κάμψη των βιομηχανικών παραγγελιών...

Οπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, οι εποχικά σταθμισμένες και αποπληθωρισμένες παραγγελίες βιομηχανικών αγαθών μειώθηκαν τον Αύγουστο κατά 1,3% συγκριτικά με τον Ιούλιο, μήνα κατά τον οποίο είχε καταγραφεί οριακή αύξησή τους κατά 0,3% συγκριτικά με τον Ιούνιο.

Σε έρευνά του το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg είχε προβλέψει κάμψη των γερμανικών παραγγελιών, αλλά μόνο κατά 0,5%, ενώ σε ετήσια βάση η κάμψη των παραγγελιών βιομηχανικών προϊόντων έχει φθάσει στο 4,8%.

Αυτή η κάμψη φαίνεται πως επηρρεάζει αρνητικά τους Γερμανούς επιχειρηματίες με τον δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη χώρα να έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμιση χρόνων, καθώς η γερμανική οικονομία στηρίζεται κυρίως στις εξαγωγές της και δευτερευόντως στην εσωτερική κατανάλωση, η οποία παραμένει σχετικά χαμηλή λόγω των πολύ περιορισμένων μισθολογικών αυξήσεων στη χώρα.

«Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή επιτείνουν την ανησυχία για αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο του έτους. Διότι αναμένεται να ανακοινωθεί περαιτέρω κάμψη των παραγγελιών το Σεπτέμβριο», δήλωσε από το Λονδίνο στο Bloomberg ο Κρις Ουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit Group.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου