Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ο Τσίπρας πήρε την… ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη!


Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα από τον Τσίπρα και την παρέα του.
Είδαμε τους συνδικαλιστές που μεγαλούργησαν επί ΠΑΣΟΚ τώρα να προσκυνούν τον Αλέξη.
Είδαμε πρώην μεγαλοστελέχη της πράσινης παράταξης να πιάνουν πρώτο τραπέζι πίστα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ρένα Δούρου διαδήλωνε αγκαλιά με τους συνδικαλιστές αστυνομικούς, τους ίδιους που βρίζουν ότι δέρνουν τον κόσμο και είναι μισθοφόροι της εξουσίας.
Δεν πείραξε τον Αλέξη να διακόψει τις διακοπές του το καλοκαίρι για να συναντηθεί με τον Σιμόν
Πέρες του Ισραήλ.
Πριν λίγες ημέρες μας ανακοίνωσε ότι θα καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τη Μέρκελ, την ίδια που βρίζουν μέρα – νύχτα.
Ακούσαμε να λέει ότι θα επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο, το ίδιο που πριν λίγο καιρό έλεγε ότι θα το καταργήσει και θα πάει σε οριστική διαγραφή χρέους.
Κι αφού είδαμε όλα αυτά και ακόμη περισσότερα από τους «ροζ» αριστερούς, τη Δευτέρα μας ήρθε και ο ταμπλάς. Ο Τσίπρας πήγε να συναντήσει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Το αριστερό αγόρι πήγε να πάρει τις ευλογίες του διότι πώς θα γίνει πρωθυπουργός χωρίς να έχει λάβει και τη θεία χάρη από τους εκπροσώπους επί της γης;
Στο διάλογο που είχαν ενώπιον των δημοσιογράφων ο κ. Τσίπρας είπε στον Πατριάρχη: «Ήρθα για να εκφράσω, για μια ακόμη φορά, τη στήριξη στα δίκαια αιτήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο». Υπενθύμισε πως όταν συναντήθηκαν στο Φανάρι συζήτησαν για τη δυνατότητα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και σημείωσε ότι στο διάστημα που μεσολάβησε, δυστυχώς, οι εξελίξεις στην Ελλάδα και παγκοσμίως δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές.
Παράλληλα εξήρε τις παρεμβάσεις του κ. Βαρθολομαίου, μέσα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για τη φιλία, τη συνεργασία, την ειρήνη, την αδελφοσύνη και τον διαθρησκευτικό διάλογο, λέγοντας ότι είναι πάντα ευπρόσδεκτες και είναι συμπαραστάτης στο έργο του.
Ο Οικουμενικός πατριάρχης ευχαρίστησε για τη διαρκή υποστήριξη και σημείωσε: «Πάντα υπολογίζουμε στην πολιτική στήριξη των πολιτικών αρχηγών των επί μέρους κομμάτων στην Ελλάδα και είμαστε βέβαιοι ότι όλα τα κόμματα βρίσκονται στο πλευρό μας. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι η μητέρα Εκκλησία όλων μας και εκπροσωπεί το γένος μας, την Ορθοδοξία και την πίστη μας. Η οικουμενικότητα δεν είναι μόνο στον τίτλο, έχει ουσιαστικό περιεχόμενο».
Ο Πατριάρχης μάλιστα συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για το δεύτερο παιδί του και ευχήθηκε να είναι γερό και καλοφωτισμένο.
Και σε κλίμα κατάνυξης (εμείς το συμπεραίνουμε αυτό) Τσίπρας και Πατριάρχης έριξαν και ένα «Τη Υπερμάχω στρατηγώ».
Όχι ότι δεν μπορεί κάποιος αριστερός να είναι και Χριστιανός ορθόδοξος, δεν το λέμε με τίποτε αυτό. Όμως, στην προσπάθειά του να γίνει ο νέος ηγέτης της χώρας ο Τσίπρας δεν έχει το… θεό του και θα δούμε πολλά άλλα;
Λέτε να τον δούμε κάποια στιγμή να αρθρογραφεί στο antinews κλέβοντας τη θέση του Αριστερού Ψάλτη; Ή μήπως του Δεξιού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου