Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Δεν περνούν τα εργασιακά, η κυβέρνηση επιβιώνει Βενιζέλος Κουβέλης δεν ψηφίζουν ο Σαμαράς ψάχνει λύση

Δεν περνούν τα εργασιακά, η κυβέρνηση επιβιώνειΣε πολιτικό τυφώνα απειλούν να εξελιχθούν οι τριβές για τα εργασιασκά καθώς Φώτης Κουβέλης και Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσαν ότι απορρίπτουν τις θέσεις της τρόικας και δεν θα ψηφίσουν τα εργασιακά μέτρα. όπως όλα δείχνουν οι παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας δεν θα εγκριθούν στη διαδικασία ψήφισης και συνεοπώς δεν θα νομοθετηθούν. Αυτή όμως η εξέλιξη φέρνει τον Αντώνη Σαμαρά σε ιδια΄τιερα δυσχερή θέση καθώς η κυβέρνηση έλεγε δημοσίως ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την τρόικα και
πως έχουν παρακαμφθεί πολλά αγκάθια.
Τελικά όπως όλα δείχνουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν μπορούν να διαχειριστούν το πολιτικό κόστος και διαφωνούν ευθαρσώς και δημοσίως οδηγώντας την κυβέρνηση σε νέα κρίση σχέσεων με την τρόικα.
Διαβλέποντας τις εξελίξεις αυτές ο πρωθυπουργός έχει από τη Δευτέρα ζητήσει συνάντηση με την Κριστίν λαγκάρντ χωρίς όμως να έχει λάβει  απάντηση από το γραφείο της επικεφαλής του ΔΝΤ.
 Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να καταθέσει δυο διαφορετικά νομοσχέδια στη Βουλή, ένα με τα εργασιακά και ένα με τα οικονομικά. Με αυτό τον τρόπο θα περάσουν τα κρίσιμα μέτρα για τον προϋπολογισμό και ο Γιάννης Στουρνάρας θα πάει στο επόμενο Eurogroup έχοντας στις βαλίτσες του ένα ψηφισμένο νομοσχέδιο και ένα ανοιχτό μέτωπο στα εργασιακά.
Η σύσκεψη αυτή των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να αποτελέσει εφαλτήριο νεών εξελίξεων στις διαρπαγματεύσεις με την τρόικα και στη σύνταξη της έκθεσης προίοδου της ελληνικής οικονομίας από την οποία θα κριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου