Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

«Θησαυρός» η λίστα Λαγκάρντ



«Θησαυρούς» φαίνεται ότι κρύβει η «λίστα Λαγκάρντ» για εκκρεμείς υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης εντόπισαν εγγραφή στην επίμαχη λίστα που αφορά πρόσωπο ή εταιρία που εμπλέκεται στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου και τα σχετικά στοιχεία αναμένεται να διαβιβαστούν στους δικαστικούς λειτουργούς του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, στα χέρια των οποίων βρίσκεται η σχετική δικογραφία.

 Τα στοιχεία αυτά αναμένεται να διασταυρωθούν προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι ήδη γνωστά στις δικαστικές Αρχές ή απαιτείται να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα για την επεξεργασία τους.

 Εν τω μεταξύ, τελικά την ερχόμενη εβδομάδα θα δώσουν εξηγήσεις ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη με την ιδιότητα του «υπόπτου» τέλεσης αξιόποινων πράξεων οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο, όπως ήταν αναμενόμενο, ζήτησαν και πήραν προθεσμία λίγων ημερών για να ετοιμάσουν τις έγγραφες εξηγήσεις τους με τις θέσεις τους, ώστε να αντικρούσουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Η κλήση τους σχετίζεται με τη διερεύνηση του ενδεχόμενου διάπραξης αδικημάτων που αφορούν είτε την παράβαση καθήκοντος είτε την υπεξαγωγή εγγράφων.

Μετά την παροχή εξηγήσεων, οι εισαγγελείς θα αξιολογήσουν όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους και θα αποφασίσουν αν θα παραγγείλουν την άσκηση ποινικής δίωξης, αν θα θέσουν τη δικογραφία στο αρχείο ή αν θα στείλουν το φάκελο στη Βουλή.

www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου