Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Αντ. Σαμαράς από Βρυξέλλες: Δεν θα χρειαστεί άλλη Σύνοδος, για να δοθεί η δόση


Το κλίμα για την Ελλάδα έχει αλλάξει δήλωσε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες. Για πρώτη φορά, τόνισε, εκφράστηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες, όχι η ευχή, αλλά η βεβαιότητα ότι, έτσι όπως πάει Ελλάδα, θα τα καταφέρει.
 
Ο κ. Σαμαράς που σημείωσε ότι δεν θα χρειαστεί άλλη σύνοδος για την εκταμίευση της δόσης,
τόνισε ότι αυτή πρέπει να γίνει άμεσα, διότι η ελληνική κοινωνία και οικονομία είναι στα όριά τους. Η ρευστότητα, που είναι το αίμα της οικονομίας είναι στο μηδέν, η ανεργία είναι εφιαλτική, ενώ σβήνεται το δικαίωμα των νέων να έχουν όνειρα. Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, κάθε Έλληνας, κάθε ώρα, περνά ένα προσωπικό δράμα. «Τους είπα, ότι αυτό δεν είναι Ευρώπη».
 
Προειδοποίησε επίσης ότι όσο αυξάνεται η ύφεση και κυρίως η ανεργία, τόσο τροφοδοτείται ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός, φαινόμενα που είναι απαράδεκτο και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη
 
Εξάλλου, ευχαρίστησε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, που στηρίζουν την κυβέρνηση για την ενεργό συμπαράσταση και στήριξή τους στην εθνική προσπάθεια. «Απλά, δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι ήμουν μόνος μου» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου