Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΚΡΙΣΗ ΄Ενας στους πέντε Ισπανούς ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

Ενας στους πέντε Ισπανούς ζει κάτω από το όριο της φτώχειας
Ενας στους πέντε Ισπανούς ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας (INE).
Σύμφωνα με την INE, το 21,1% των 47 εκατομμυρίων κατοίκων της Ισπανίας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή με λιγότερα από 7.355 ευρώ το χρόνο.
Το φετινό ποσοστό εμφανίζεται ελαφρά μειωμένο σε σχέση με πέρυσι οπότε είχε αγγίξει το 21,8%. Η μικρή αυτή βελτίωση
φαίνεται να οφείλεται στην αύξηση των ηλικιωμένων, οι συντάξεις των οποίων αποτελούν ένα σχετικά σταθερό εισόδημα, εκτιμά η INE.
Ο αριθμός των ανηλίκων κάτω των 16 ετών που ζουν σε κατάσταση φτώχειας αυξήθηκε στο 21%, ενώ το 2011 ήταν 19,4%.
Το μέσο εισόδημα των οικογενειών μειώθηκε το 2012 κατά 1,9% στα 24.609 ευρώ, ενώ αυξήθηκε κατά 12,7%, από 9,8% πέρυσι, ο αριθμός των νοικοκυριών που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στα έξοδά τους. Περίπου το 44% των ισπανικών οικογενειών δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε διακοπές.
Οι αλλοδαποί που ζουν στην Ισπανία κινδυνεύουν περισσότερο να πέσουν κάτω από το όριο της φτώχειας σε ποσοστό 26,3% έναντι 19,8% των Ισπανών.
Πολλοί φιλανθρωπικοί οργανισμοί έχουν προειδοποιήσει για την αύξηση της φτώχειας στην Ισπανία, την ώρα που η χώρα εξακολουθεί να βυθίζεται στην ύφεση και η ανεργία έχει φτάσει το 25%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου