Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Κίνημα αμφισβήτησης Βενιζέλου από βουλευτές - Αύριο συνεδριάζει η Κ.Ο.

Κύμα αμφισβήτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου του κόμματος ενισχύεται από παρασκηνιακές κινήσεις.

Ο χειρισμός της λίστας Λαγκάρντ, σε συνδυασμό με
την παραίτηση Ραγκούση και τη δήλωση Λοβέρδου άναψε φωτιά που δύσκολα θα σβήσει.

Ο Ευ. Βενιζέλος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα αποφασίσει πως θα αντιδράσει, αφού πρώτα ενημερωθεί για την κατάθεση του Ι. Διώτη στη Βουλή.

Αύριο το μεσημέρι, ωστόσο, συγκαλεί συνεδρίαση της ΚΟ επισημαίνοντας σε συνεργάτες του : «θα μιλήσω έξω από τα δόντια και θα τα πω όλα…»

Φαίνεται όμως ότι αρκετοί βουλευτές δεν περίμεναν τον κ. Ι Διώτη για να αποφασίσουν τις κινήσεις τους, καθώς ο προβληματισμός τους ήταν έντονος- εξίσου έντονο είναι και το εσωκομματικό παρασκήνιο.

Βουλευτές συναντιούνται μυστικά, εντός και- κυρίως, εκτός Βουλής και ανταλλάσουν απόψεις με κοινό τόπο ότι «κάτι πρέπει να γίνει με τη σήψη και την παρακμή» επισημαίνοντας ότι δεν μπορούν να κάνουν πλέον εκπτώσεις σε ζητήματα που αφορούν θέματα ηθικής τάξεως.

Eνημέρωσαν και τον Παπανδρέου!

Μάλιστα μερικοί, επισκέφθηκαν τον Γιώργο Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή, για να του μεταφέρουν το κλίμα που επικρατεί στην Κ.Ο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται να ασπάζεται τους προβληματισμούς των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και τις ανησυχίες τους. Ωστόσο όμως περιμένει να δει τις εξελίξεις που θα οδηγηθούν και γι αυτό δεν μιλάει. Βλέποντας όμως όλες τις παραμέτρους δεν κρύβει την ανησυχία του επισημαίνοντας τους κινδύνους για τη για τη χώρα αν δεν εξελιχθούν όλα θετικά με τους ευρωπαίους και την τρόικα.

Όσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παίρνουν μέρος στις μυστικές συναντήσεις, είτε στη βουλή είτε στα ξενοδοχεία που διαμένουν, είτε αλλού, τονίζουν ότι η αντίδραση των ψηφοφόρων και των μελών του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, είναι πρωτόγνωρη. «Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι είχαμε τα στοιχεία και δεν κάναμε κάτι», λένε χαρακτηριστικά.

Θέμης Δαγκλής

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου