Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ξαφνική διακοπή ρεύματος έως και 90 λεπτά!

Ξαφνική διακοπή ρεύματος έως και 90 λεπτά!
 Η μισή Καβάλα βυθίστηκε στο σκοτάδι το απόγευμα του Σαββάτου εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ. Η συγκεκριμένη βλάβη προκάλεσε διακοπή ρεύματος, που σε ορισμένες συνοικίες διήρκεσε 20 λεπτά, σε άλλες όμως μέχρι και μιάμιση ώρα.
Λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα, κόπηκε ξαφνικά το ρεύμα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, μέχρι τη δυτική πλευρά της πόλης,την Καλαμίτσα και τη ΔΕΠΟΣ.
Οι τεχνικοί της ΔΕΗ ανέλαβαν αμέσως δουλειά. Προσπάθησαν με ειδικές γραμμές και τα λεγόμενα «μπάι μπας» να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση στις περιοχές που προαναφέραμε, εντοπίζοντας
περίπου την περιοχή όπου υπήρχε η βλάβη.
Το μόνο που κατάφεραν ήταν να διαπιστώσουν ότι η βλάβη αφορά υπόγειο καλώδιο στην ευρύτερη περιοχή του Περιγιαλίου.
Το ρεύμα επανέρχονταν σταδιακά. Προτεραιότητα της ΔΕΗ ήταν το ρεύμα να επανέλθει στο κέντρο για να μην υπάρχουν προβλήματα με τους επαγγελματίες. Αυτό δεν επιτεύχθηκε όπως ακριβώς το επιδίωξε το προσωπικό της ΔΕΗ Καβάλας.
Σήμερα θα έρθει στην Καβάλα ειδικό όχημα της ΔΕΗ από τη Θεσσαλονίκη, για να βρει ακριβώς που υπάρχει το πρόβλημα στο υπόγειο καλώδιο, ψάχνοντας σπιθαμή προς σπιθαμή το δίκτυο στην περιοχή του Περιγιαλίου.
Έτσι θα διορθωθεί ακριβώς το σημείο όπου υπήρχε η βλάβη και θα διερευνηθεί ειδικότερα ο λόγος που προκάλεσε αυτή τη διακοπή ρεύματος.
Παρά το ότι η βλάβη αφορά ένα υπόγειο καλώδιο της ΔΕΗ, το συγκεκριμένο δίκτυο είναι αρκετά παλιό και δεν είναι περίεργο που παρουσιάζει αυτή την εμπλοκή, προκαλεί εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στην πόλη της Καβάλας, σε σημείο που αρκετοί συμπολίτες ν΄ αναρωτιούνται μήπως άρχισαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.
Άλλοι τηλεφώνησαν για να μάθουν λεπτομέρειες στα γραφεία της ΔΕΗ στην ιχθυόσκαλα, στην Καβάλα, όπου όμως στις τηλεφωνικές κλήσεις τους δεν απάντησε κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου