Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΣΕ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Βηρυτός: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 80 τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη

Βηρυτός: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 80 τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 78 τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Βηρυτού την ώρα της μεγάλης κίνησης, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας
Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας (ANI) μετέδωσε ότι η έκρηξη οφείλεται σε παγιδευμένο αυτοκίνητο και υπάρχουν «νεκροί και τραυματίες».
Η έκρηξη σημειώθηκε στην πλατεία Σασίν, στην περιοχή
Ασχαριφίγια, όπου κατοικούν κυρίως μέλη της χριστιανικής κοινότητας, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.
Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε ότι είδε τουλάχιστον μία σορό στο σημείο και μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσε πως υπάρχουν τουλάχιστον 8 νεκροί.
Φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι είδε δύο ακίνητα που είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές στην περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη ενώ ένα ακόμη έχει πάρει φωτιά.
Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού παρείχαν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες, ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας πως είδε αιμόφυρτες σορούς.
Το κίνητρο της επίθεσης είναι άγνωστο. Δεν είναι σαφές ακόμη εάν η έκρηξη είχε στόχο κάποιον πολιτικό στον Λίβανο, όπου οι σχέσεις μεταξύ των πολιτικών παρατάξεων και των εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων παραμένουν τεταμένες, ειδικά μετά το ξέσπασμα της σύρραξης στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου