Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΜΕ «ΛΕΙΑ» 450.000 ΕΥΡΩ Εξιχνιάστηκε μεγάλη ληστεία σε τράπεζα στη Χαλκίδα

Εξιχνιάστηκε μεγάλη ληστεία σε τράπεζα στη Χαλκίδα
Μία από τις μεγαλύτερες ένοπλες ληστείες κατόρθωσε να εξιχνιάσει η ελληνική αστυνομία. Πρόκειται για τη ληστεία που είχε διαπραχθεί τον Αύγουστο του 2005 σε τράπεζα στη Χαλκίδα Ευβοίας, από την οποία είχε αφαιρεθεί το χρηματικό ποσό των 450.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός από τους δύο δράστες. Πρόκειται για τον 42χρονο Ελληνα ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο, για ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή της Κύμης Ευβοίας και προφυλακίστηκε στο Κατάστημα
Κράτησης Κορυδαλλού.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων, η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Ειδικότερα, το πρωί της 22ας Αυγούστου 2005 , ο 42χρονος μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, του οποίου τα στοιχεία ταυτότητας διερευνώνται, εισέβαλαν, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη μοτοσικλέτας, στην τράπεζα και με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας και πιστολιού , ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες και αφαίρεσαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των 450.000 ευρώ.

Από την έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνδυασμό με την συλλογή πληροφοριών και κατάλληλη αξιοποίηση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, πειστηρίων που είχαν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη της ληστείας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 42χρονου δράστη.

Σημειώνεται ότι ο 42χρονος συμμετείχε και στην ένοπλη ληστεία που έγινε το Φεβρουάριο του 2010 σε υποκατάστημα τράπεζας στη Θήβα Βοιωτίας, η οποία εξιχνιάσθηκε πρόσφατα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου