Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΘΙΓΟΥΝ 40ΩΡΟ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣΤην διαβεβαιωση ότι δε θα θιγούν ο κατώτατος μισθός και τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα, έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Οπως ανέφερε ο υπουργός ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ παραμένει "σκαλοπάτι για την κυβέρνηση και δεν πρόκειται να μειωθεί έως "το τέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής"» ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει το 40ωρο λέγοντας «είναι αδιαπραγμάτευτο» και αποτελεί
«σταθερή κυβερνητική θέση», καθώς, όπως σημείωσε, «δεν μπορούμε ακόμα να αξιολογήσουμε τις αλλαγές, που εφαρμόστηκαν πρόσφατα στις εργασιακές σχέσεις».
Όπως είπε, υπό διαπραγμάτευση όμως βρίσκεται το ζήτημα των μειωμένων αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και το μειωμένο διάστημα προειδοποίησης .
Σε ό,τι αφορά τις περικοπές στις συντάξεις, σημείωσε πως «όλα ξεκινούν από το σκαλοπάτι των 1.000 ευρώ», καθώς «πρέπει να δείξουμε ευαισθησία προς τους χαμηλοσυνταξιούχους». Τόνισε ακόμη πως οι μειώσεις θα εφαρμοσθούν με μία «προοδευτική κλίμακα» εάν το άθροισμα της κύριας και της επικουρικής σύνταξης υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.
πηγη:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου