Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Η βροχή επηρέασε τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου

Η βροχή επηρέασε τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου
Η κακοκαιρία επηρέασε αρκετά τις εκδηλώσεις χθες στην Καβάλα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν πολύ μεγάλη, πλην όμως στις 10.30 χθες το πρωί όλα τέλειωσαν πρόωρα.
Στις 10.20 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου ανακοινώθηκε ότι η παρέλαση στην Καβάλα δε θα γίνει με αποτέλεσμα, οι διαδηλωτές να ματαιώσουν τα σχέδιά τους για την παρέλαση, οι γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι.
Κανονικά έγινε η δοξολογία, αλλά και η κατάθεση στεφάνων. Στην Καβάλα άρχισε να βρέχει από το πρωί της Κυριακής. Το ενδιαφέρον των γονέων ήταν μεγάλο. Στις 10.00 το πρωί χθες συναντήθηκαν στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αρχ. Γρανά, ο κ. Γρανάς, ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Παπακοσμάς,
ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας Γ. Χεριστανίδης. Εκείνη την ώρα έβρεχε. Συμβουλεύτηκαν το δελτίο καιρού από το γραφείο της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης. Πήραν απάντηση ότι η βροχή επρόκειτο να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα.
Αποφάσισαν να ματαιωθεί η παρέλαση. Η είδηση κυκλοφόρησε πολύ γρήγορα κι έτσι πριν τις 11.00 χθες το πρωί όλοι ήξεραν ότι η παρέλαση δε θα γίνει.
Στις 10.00 χθες το πρωί κατέφθασε στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου – ο οποίος ήταν περικυκλωμένος από αστυνομικούς – ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης υφυπουργός Ν. Παναγιωτόπουλος. Στη συνέχεια προσήλθε ο βουλευτής Ντ. Κλειτσιώτης, ο δήμαρχος Κ. Σιμιτσής, μαζί με πολλούς δημοτικούς συμβούλους.
Ο βουλευτής Γ. Πασχαλίδης παρακολούθησε τη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων στην Ελευθερούπολη. Κι εκεί έβρεχε όπως το ίδιο και στη Χρυσούπολη.
Οι αστυνομικοί βρίσκονταν στο χώρο της παρέλασης από τις 7.00 το πρωί της Κυριακής, όταν δημοτικοί υπάλληλοι τοποθέτησαν κάγκελα στο χώρο απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.
Οι αστυνομικοί ήταν παντού αφού για τα μέτρα χθες – μέτρα που τελικά δεν υλοποιήθηκαν – η διεύθυνση Καβάλας κάλεσε ενισχύσεις από τα τμήματα εντός του νομού.
Η κατάθεση στεφάνων με ομπρέλες κι αρκετή βιασύνη, έγινε κανονικά χθες το πρωί στις 11.00 στο δημοτικό κήπο.
Όσο για την παρέλαση αυτοί που στεναχωρέθηκαν γιατί χθες δεν έγινε, δεν έχουνε παρά να κάνουνε υπομονή περιμένοντας την παρέλαση το Μάρτιο.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κανονικά στην πλατεία καπνεργάτη, σύντομα όμως διαλύθηκαν καθώς έμαθαν ότι η παρέλαση δε θα πραγματοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου