Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

1.800.000 € «ορφανά» του Ακη!



Συνεχώς έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις για τη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Αυτήν τη φορά οι δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές έφτασαν στα ίχνη μίζας 2.200.000 ελβετικών φράγκων (περίπου 1.800.000 ευρώ), τα οποία είχαν «ξεχαστεί» σε λογαριασμό του Νίκου Ζήγρα στην Ελβετία. Ειδικότερα, ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο πρώτος εκ των κατηγορουμένων της υπόθεσης που «μίλησε» και έδωσε στοιχεία στις ανακριτικές Αρχές, είχε καταγγείλει ότι από καλοκαίρι έχει δηλώσει πρόθυμος να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο όσα χρήματα έχουν απομείνει σε λογαριασμούς του στο εξωτερικό, με έγγραφη συναίνεσή του, την οποία θα έδινε στον συνήγορό του, ωστόσο η πρόταση απορρίφθηκε από τις εισαγγελικές Αρχές. Επισημαίνεται ότι οι δικαστικές Αρχές έχουν βάλει στο στόχαστρο 2.200.000 ελβετικά φράγκα, τα οποία εντοπίστηκαν στην Ελβετία, σε υποκατάστημα της
Morgan Stanley και συγκεκριμένα στην εταιρία Νulefield, ο εκπρόσωπος της οποίας, καταθέτοντας στον ανακριτή, δήλωσε άγνοια για τον επίμαχο λογαριασμό, ενώ υποστήριξε ότι δεν ήξερε ότι είναι εκπρόσωπος εταιρίας. Το ποσό αυτό έχει δεσμευτεί από τις ελβετικές Αρχές, ωστόσο έχει υποβληθεί και αντίστοιχο αίτημα από τους Ελληνες ανακριτές. Για να αποδοθεί όμως στο ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να υπάρχει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Ζήγρα, όπως αποτυπώνονται στην αίτηση αποφυλάκισής του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, οι τραπεζικοί λογαριασμοί ανοίχθηκαν στο όνομά του από τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος χρησιμοποιούσε γι' αυτόν τον σκοπό το ληγμένο του διαβατήριο. Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος αναφέρει ότι ήταν «αποκλειστικά εκτελεστικό όργανο, που εκτελούσε εντολές». Και προσθέτει: «Ο σχεδιασμός, οι αποφάσεις και οι επαφές με πρόσωπα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ανήκαν στον συγκατηγορούμενό μου Ακη Τσοχατζόπουλο. Εγώ ούτε συνομιλούσα απευθείας με τους ειδικούς που είχε επιλέξει ο συγκατηγορούμενός μου για να στήσει το δίκτυο εταιριών και λογαριασμών, ούτε ήλεγχα τους λογαριασμούς ή τις εταιρίες που ανοίχτηκαν στο όνομά μου».

Παράλληλα, ο Ζήγρας επικαλείται γνωματεύσεις ιατρών, σύμφωνα με τις οποίες η υγεία του κινδυνεύει λόγω των κρουσμάτων φυματίωσης στις φυλακές.


Βάσω Παλαιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου