Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Τρόικα: 15.000 Δ.Υ. στη «ναφθαλίνη» ή στο σπίτι τους

Τρόικα: 15.000 Δ.Υ. στη «ναφθαλίνη» ή στο σπίτι τουςΤο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο απειλεί πως θα επαναφέρει η τρόικα, εάν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει μέσα στο 2012 στη διαθεσιμότητα 15.000 δημοσίων υπαλλήλων. Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας έχουν τονίσει, τόσο στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όσο και στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη ότι πρέπει να τεθούν το συντομότερο δυνατόν σε διαθεσιμότητα 15.000 υπάλληλοι, αν θέλει η ελληνική κυβέρνηση να πετύχει το δημοσιονομικό στόχο των 172 εκατομμυρίων ευρώ που έχει θέσει. Εάν δεν γίνει αυτό, προειδοποιούν, τότε θα «ανοίξει» και
πάλι το ζήτημα για τις απολύσεις στο Δημόσιο. 
Χθες, ο κ. Στουρνάρας είχε συνάντηση με τον κ. Μανιτάκη, όπου συζήτησαν για την επίσπευση της διαθεσιμότητας των χιλιάδων υπάλληλων. 
Από την πλευρά του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζει πως η εμμονή της Τρόικα με την επιτάχυνση της διαδικασίας κρύβει απολύσεις και έχει δηλώσει πως η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δεν πρέπει να συνδυαστεί με υποχρεωτικές απολύσεις εργαζομένων. Αντίθετα, ο κ. Μανιτάκης έχει προτείνει να εφαρμοστεί μόνο η συνταξιοδοτική ωρίμανση, μέτρο που θεωρεί ικανό για να επιτευχθεί η ίδια εξοικονόμηση δαπανών ύψους 172 εκατομμυρίων ευρώ.
Μετά το τέλος της συνάντησης Στουρνάρα-Μανιτάκη, ο πρώτος ανέβασε το δημοσιονομικό όφελος από την διοικητική μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα στα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου