Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ 100 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΡΟΝΤΙΖΩΕργασία για 100 ανέργους άνω των 45 ετών στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.
Πρόγραμμα «Φροντί-ΖΩ» - Προοπτικές εργασίας για 100 ανέργους άνω των 45 ετών σε κατοίκους των Δήμων Μοσχάτου-Ταύρου και Αθηναίων.
Ανάσα σε μακροχρόνια ανέργους, άνω των 45 ετών, σε άτομα που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, και σε όσους είναι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών δίνει το «Τοπικό Δίκτυο για την Κοινωνική Φροντίδα και εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και παιδιών Φροντι-ΖΩ» που υλοποιείται στην περιοχή του δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.
Ήδη ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων από ανέργους, ώστε να γίνει η τελική επιλογή τους. Δικαίωμα
συμμετοχής έχουν οι δημότες ή μόνιμοι κάτοικοι των δήμων Μοσχάτου και Αθηναίων 
Το πρόγραμμα «Φροντίζω» αφορά την κατάρτιση για συνολικά 100 ανέργους στην εξυπηρέτηση και τη φροντίδα ηλικιωμένων και παιδιών. Στοχεύει στη σύσταση νέων επιχειρήσεων, την απορρόφηση των ωφελουμένων από τις τοπικές επιχειρήσεις και την δημιουργία Κοινωνικής Επιχείρησης.
Εκτός από την εργασία κατά τη διάρκεια της εξειδικευμένης κατάρτισης διάρκειας 120 ωρών που θα υλοποιηθεί, οι ωφελούμενοι - άνεργοι θα επιχορηγούνται και με εκπαιδευτικό επίδομα.
Απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να φέρουν επικυρωμένα οι ενδιαφερόμενοι είναι τα εξής:
 Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή φωτοαντίγραφο της κάρτας ανεργίας
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Πιστοποιητικό εντοπιότητας ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
Εκκαθαριστικό σημείωμα
Τίτλοι σπουδών
Ταυτότητα
Το έργο υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη με επικεφαλής τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό «Εqual Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών» και με εταίρους το Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου, το ΚΕΚ Ιάσων, τη ΜΚΟ ΕΔΡΑ, και τις εταιρείες συμβούλων DATA RC, Πρόοψις και ΖΗΡΑ. H δράση υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπινού Δυναμικού» και αφορά «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ)».
Γίνεται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας μέσω του Ε.Σ.Π.Α.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτηση τους από 8 Οκτωβρίου 2012 έως 31 Οκτωβρίου 2012 στο γραφείο ενημέρωσης ανέργων του δήμου Μοσχάτου – Ταύρου (πλατεία ΗΣΑΠ Μοσχάτου) και στη διεύθυνση του Κ.Ε.Κ. «Ιάσων», Λιοσίων 281,
Ώρες: 10:00π.μ.-14:00μ.μ.Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-8547970, (κα. Ξ.Αμηρά)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου