Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Πελοπόννησος: 100% πτώση στις παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης

Πελοπόννησος: 100% πτώση στις παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης
Μαύρος και κρύος προβλέπεται ο Οκτώβριος για την Πελοπόννησο, αφού σήμερα όχι μόνο δε θα ξεκινήσει η διανομή και διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά, επειδή οι πρατηριούχοι σκληραίνουν την τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση προκειμένου να μην εξισωθεί η τιμή με το πετρέλαιο κίνησης, αλλά και επειδή δεν υπάρχουν παραγγελίες από τους καταναλωτές.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πολίτες της περιοχής, που παρότι τις δύσκολες καιρικές
συνθήκες που αντιμετωπίζουν κάθε χειμώνα, προβλέπεται ότι φέτος δε θα παραγγείλουν πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω της αύξησης κατά 40% στην τιμή του πετρελαίου.
Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Αρκαδίας Αναστάσιος Κακλαμάνος μιλώντας στο ΑΜΠΕ, έκανε λόγο για «Μαύρο Οκτώβρη» υπογραμμίζοντας πως, «πετρέλαιο θέρμανσης δεν έχει φτάσει στην Αρκαδία, ούτε και οι εταιρίες έχουν βγάλει πετρέλαιο θέρμανσης».
Επισήμανε ότι δεν υπάρχει καθόλου ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης και σε σύγκριση με πέρσι η πτώση αγγίζει το 100%. Ανέφερε μάλιστα ότι την ίδια ημέρα πέρσι οι παραγγελίες που είχαν τα πρατήρια καυσίμων στην Τρίπολη, ήταν από τριάντα και πάνω, ενώ σήμερα λίγα πρατήρια έχουν από μία ως τρεις παραγγελίες και στα περισσότερα δεν υπάρχει καμιά παραγγελία.
Ο κ. Κακλαμάνος, ανέφερε πως ο τζίρος των πρατηρίων έχει πέσει πολύ κι τόνισε ότι υπάρχει μείωση κατανάλωσης στη βενζίνη, που φτάνει το 40% και στο πετρέλαιο κίνησης κατά 30%, ενώ πρόσθεσε πως ήδη έχουν κλείσει 14 από τα 92 πρατήρια της Αρκαδίας, σε διάστημα ενάμιση έτους κι εκτίμησε ότι τα λουκέτα στα πρατήρια θα αυξηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου