Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΚΙΣΤΑΝ Επικηρύχθηκε για 1 εκατ. δολ. ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν για την 14χρονη Μαλάλα

Επικηρύχθηκε για 1 εκατ. δολ. ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν για την 14χρονη Μαλάλα
Το Πακιστάν ανακοίνωσε σήμερα ότι επικηρύσσει για ένα εκατομμύριο δολάρια τον εκπρόσωπο των Πακιστανών Ταλιμπάν ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας της 14χρονης Πακιστανής Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία έχει καταγγείλει τις ωμότητες που διαπράττουν οι Ταλιμπάν.
Ο Πακιστανός υπουργός Εσωτερικών Ρεχμάν Μαλίκ ο οποίος
δήλωσε ότι η επίθεση κατά της Γιουσαφζάι σχεδιάστηκε στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε την επικήρυξη του Εχσανουλάχ Εχσάν καθώς βρισκόταν στην περιοχή της Σαβάτ για να επισκεφθεί δύο από τις συμμαθήτριες της Γιουσαφζάι, οι οποίες τραυματίστηκαν επίσης κατά την επίθεση που δέχθηκε αυτή.
Ο Εχσάν είναι ο εκπρόσωπος για την Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP), μιας οργάνωσης-ομπρέλας στην οποία ανήκουν περισσότερες από δώδεκα ομάδες μαχητών. Για τον Εχσάν λίγα είναι γνωστά. Πιστεύεται ωστόσο ότι ζει στην περιοχή των φυλών κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν.
Ο Μαλίκ ανακοίνωσε επίσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του αυτής ότι στην Μαλάλα θα απονεμηθεί το Μετάλλιο Θάρρους σε αναγνώριση του αγώνα της παρά τους κινδύνους για τη ζωή της. Η 14χρονη έγραφε σε ένα ιστολόγιο για την σημασία που έχει η παιδεία την ώρα που οι Ταλιμπάν έκαιγαν σχολεία θηλέων στην περιοχή της Σαβάτ στο βορειοδυτικό Πακιστάν το 2009. Η Μαλάλα διακομίστηκε αεροπορικώς τη Δευτέρα στο νοσοκομείο Κουίν Ελίζαμπεθ στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας για θεραπεία και αποκατάσταση. Η Πακιστανή παραμένει στην μονάδα εντατικής θεραπείας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου