Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

«Ροντέο» στη Συγγρού (video)

Αντιμέτωπη με την οργή των συνδικαλιστών της Ν.Δ. και την έντονη δυσφορία των «γαλάζιων» βουλευτών βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση ενόψει της οριστικοποίησης του νέου σκληρού πακέτου μέτρων.

Στα γραφεία της Ν.Δ. επί της Λεωφόρου Συγγρού βρίσκονται αυτή τη στιγμή, πριν από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, για «φροντιστήριο» και πολιτικό μασάζ, οι υπουργοί Ανάπτυξης και Εργασίας, οι κκ. Κ. Χατζηδάκης και Ι. Βρούτσης, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας που προσπαθούν να εξηγήσουν στους βουλευτές για τα μέτρα, παρουσία του γραμματέα του κόμματος κ. Εμμ.
Κεφαλογιάννη και του γραμματέα της Κ.Ο. κ. Αθ. Μπούρα.

Πριν την κομματική σύναξη, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 100 βουλευτές, αλλά και υπουργοί, υπήρξε ένταση στα γραφεία της Ν.Δ., καθώς ομάδα περίπου 70 συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ μοιράζει φυλλάδια και καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τα μέτρα.

«Προσέξτε τι θα κάνετε», «Εμείς σας ψηφίζουμε με το ξεχνάτε», «Τι πάτε να κάνετε;» ήταν μερικές από τις φράσεις που υποδέχθηκαν τους υπουργούς οι συνδικαλιστές, λίγη ώρα μετά το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν στο Μέγαρο Μαξίμου από την πλατεία Κολοκοτρώνη οι απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελούν και εκλογική δεξαμενή της Ν.Δ.

Πολλοί βουλευτές είναι προβληματισμένοι με τις κινήσεις της κυβέρνησης, ενώ οι κκ. Γ. Βλάχος και Ν. Κακλαμάνης ζήτησαν την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. για να συζητηθούν τα μέτρα.

Για κοινωνική έκρηξη που είναι προ των πυλών μιλά ο κ. Π. Ψωμιάδης και ασκώντας κριτική στην ηγεσία της Ν.Δ. αναφέρει πως πρέπει αν έχουν μείνει ψήγματα εθνικής και ατομικής αξιοπρέπειας να πει η κυβέρνηση ένα όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου