Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Video – Ντοκουμέντο της κουρδικής κυριαρχίας στην επαρχία Χάκαρι της Ν.Α Τουρκίας




“Χαστούκι” τεραστίων διαστάσεων αποτελεί για τον τουρκικό στρατό η ανάρτηση βίντεο στο διαδίκτυο το οποίο δέιχνει Κούρδους μαχητές του ΡΚΚ να υψώνουν την κουρδική σημαία στον ορεινό όγκο του Goman που δεσπόζει της πόλης Σεμντινλί διαψεύδοντας έτσι τους Τούρκους που υποστήριζαν ότι το κατείχαν.

Η σημασία της ενέργειας αυτής είναι τεράστια, αφού αποδεικνύεται ότι οι Τούρκοι όχι μόνο δεν ελέγχουν το Σεμντινλί, αλλά και ότι δεν μπορούν να βγουν ούτε “εξω από την πόρτα τους” για όποιον γνωρίζει τι σημαίνει η κατοχή δεσπόζοντος υψώματος επί αστικής εκτάσεως.

Ο συμβολισμός της κινήσεως αυτής είναι υψίστης σημασίας καθότι δηλώνει τον εξοβελισμό του τουρκικού κράτους στην αμφισβητούμενη περιφέρεια και ότι ένα νέο κρατικό μόρφωμα προσπαθεί να πάρει την θέση του.
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν υποστεί μεγάλη τακτική ήττα κατά την διάρκεια των πολυήμερων συγκρούσεών τους με τις δυνάμεις του ΡΚΚ και αυτό γιατί απέτυχαν να αποκαταστήσουν το τουρκικό έδαφος στην περιφέρεια του Χακάρι, καθότι η ύπαιθρος ελέγχεται εξ’ολοκλήρου στο ΡΚΚ. Επίσης δεν έχουν καταφέρει να αποκαταστήσουν τον οδικό ανεφοδιασμό των φυλακίων τους στην περιοχή υποχρεούμενοι πλέον να το πράττουν μόνο από αέρος!
Όμως υπάρχει και ένα άλλο πεδίο πιο σημαντικό στο οποίο αποδεικνύεται ότι οι Τούρκοι έχουν υποστεί σμαντικό πλήγμα, και αυτό είναι της προπαγάνδας. Δεν έχουν πείσει κανέναν ούτε για τις “νίκες” τους και δεν πείθουν ότι θα είναι σε θέση να επικρατήσουν σύντομα, ώστε να αποκαταστήσουν την ασφάλεια ως προς τους τουρκικές κρατικές δομές στην περιοχή.
Πως όμως οδηγήθηκαν σε αυτά τα αποτελέσματα οι τουρκικές ΕΔ;

Πριν κάποιες μέρες, δηλώσεις ενός πρώην τούρκου αντιστράτηγου του Οσμάν Παμούκογλου είχαν προκαλέσει σάλο στην Τουρκία αφού είχε υποστήριξει ότι τα εγκληματικά λάθη του στρατού στην περιφέρεια Χακάρι της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, είχαν επιτρέψει στο PKK να έχει ουσιαστικά υπό τον έλεγχο του την περιοχή. Ακριβώς η δήλωσή του έλεγε « το Χακάρι χάθηκε από τα χέρια μας».

Πολλοί τότε έσπευσαν να τον αμφισβητήσουν μαζί και ο ίδιος ο Ερντογάν όμως στο πέρασμα των ημερών αποδείχθηκε ότι ο συγκεκριμένος απόστρατος ήξερε πολύ καλά τι έλεγε όταν μίλαγε περί τακτικών λαθών του τουρκικού στρατού. Όταν “αποκεφαλίζεις” το σύνολο της στρατιωτικής ηγεσίας τότε προκαλείς καίριο πλήγμα στο αξιόμαχο των τουρκικών ΕΔ (και οποιονδήποτε ΕΔ), ενώ και ο εφοδιασμός του ΡΚΚ με νέα όπλα και πυρομαχικά από τον δημιουργηθέντα  αχανή διάδρομο από Συρία προς Τουρκία, έχει προσδώσει δυνατότητες στις ένοπλες μονάδες του, και άνεση κινήσεων λόγω διεύρυνσης του πεδίου συγκρούσεων, και αυξησης των σημείων εφοδιασμού.

Άρα η προσπάθεια υπονόμευσης του καθεστώτος Άσαντ από την Τουρκία, έχει επιπτώσεις και στην ίδια. Ετσι συμβαίνει, όταν βάζεις φωτιά στο σπίτι του γείτονα, θα καεί και το δικό σου.

 Ακολουθεί το βίντεο με την ανάρτηση της κουρδικής σημαίας στο ύψωμα του Goman

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου