Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

The Guardian: Το ΔΝΤ θέλει να αποτύχουν τα μέτρα Ώστε να υπάρξει και νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους

The Guardian: Το ΔΝΤ θέλει να αποτύχουν τα μέτρα
"Αυξάνονται συνεχώς οι υποψίες στους κόλπους της ελληνικής κυβέρνησης, ότι το ΔΝΤ εμποδίζει σκόπιμα τη συμφωνία για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ που είναι απαραίτητα για να λάβει η Ελλάδα την επόμενη δόση. (Το ΔΝΤ) θέλει να αποτύχει το πακέτο μέτρων, ώστε η Ελλάδα να αναγκαστεί να ζητήσει και άλλο κούρεμα" Αυτό γράφει ρεπορτάζ της εφημερίδας The Guardian, επικαλούμενο "πηγή από την Αθήνα", που δεν κατονομάζεται.
"Γνωρίζουμε ωστόσο, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  και η Γερμανίας έχουν εντελώς αντίθετη άποψη και αντιτίθεται σθεναρά σε μια ακόμη αναδιάρθρωση του χρέους στην παρούσα φάση" φέρεται να
αναφέρει η ίδια πηγή.
Υπενθυμίζεται ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε τη Δευτέρα, ότι το θέμα του ελληνικού χρέους "θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μέρος μιας λύσης" για να εξυγιανθεί η οικονομία της χώρας, προσθέτοντας ότι το Ταμείο διατηρεί το στόχο για το χρέος στο 120% του ΑΕΠ.

"Η Ελλάδα αντιμετωπίζει χρηματοδοτικό κενό, ιδίως εάν συνυπολογιστεί ο παράγοντας του επιπλέον χρόνου που εξετάζεται, ώστε η Αθήνα να πετύχει τους στόχους του προγράμματος", δήλωσε η ίδια σε εκδήλωση του Peterson Institute for International Economics.

Χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω, η Κ. Λαγκάρντ είπε μόνο ότι το χρέος της  Ελλάδας "θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μέρος της εξίσωσης", απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να δεχτούν οι χώρες της Ευρωζώνης και η ΕΚΤ ζημιές στα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου