Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Taraf: Την απόσυρση της Στρατιάς του Αιγαίου ζητά το ΝΑΤΟ απο την Τουρκία.

Taraf: Την απόσυρση της Στρατιάς του Αιγαίου ζητά το ΝΑΤΟ απο την Τουρκία.Στην σημερινή επίσκεψη του αμερικανού επιτελάρχη Μάρτιν Ντέμπσεϊ στην Άγκυρα μπορεί να αναμένεται να συζητήθούν τα θέματα της Συρίας και της δράσης του PKK όμως η τουρκική εφημερίδα Taraf, γράφει πως ο αμερικανός στρατηγός ενδέχεται να συζητήσει και ένα θέμα σε σχέση με την Ελλάδα.
Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως « εδώ και καιρό στο ΝΑΤΟ ζητούν από την Τουρκία να αποσύρει τις δυνάμεις της από την στρατιά του Αιγαίου, καθώς αυτό πιέζει οικονομικά την Ελλάδα η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Επιπλέον στο
ΝΑΤΟ τονίζουν πως η Τουρκία άδικα σπαταλά τις δυνάμεις της στις ακτές του Αιγαίου και ζητούν τη μεταφορά τεθωρακισμένων μεραρχιών από τη στρατιά του Αιγαίου, στα σύνορα με τη Συρία όπου υπάρχει η πραγματική ανάγκη».Ο Ντέμπσεϊ θα συναντήθεί στην Άγκυα με τον τούρκος αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Νετζντέτ Οζέλ.

Τι λέει το ρεπορτάζ για την απόσυρση της Στρατιάς του Αιγαίου


Μαχητικά αεροσκάφη και συστοιχίες πυραύλων  είναι κυρίως  τα όπλα που τo NATO ζήτησε από την Άγκυρα να μεταφέρει  από τα παράλια του Αιγαίου όπου βρίσκονται για να αντιμετωπίσει την Ελλάδα, στα σύνορα με την Συρία, υποστηρίζει νέο δημοσίευμα  τουρκικής εφημεςρίδας- της αγγλόγλωσσης Today’s Zaman αυτή την φορά. .
Μετά την Tafar -  για την οποία 'εγραψε ήδη το OnAlert -  πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της κ. Lale Κemal στην Today’s Zaman (με τίτλο « Washington not warm towards 24-hour Intel sharing on RKK»), αναφέρει και αυτή ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν διαμηνύσει στην Τουρκία ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός ο οποίος βρισκόταν επί μακρόν στο Αιγαίο για να αποτρέψει την Ελλάδα θα μετακινηθεί προς τα σύνορα με τη Συρία, όπου τόσο το κενό εξουσίας που έχει προκύψει από τον εμφύλιο στη χώρα αυτή όσο και η αυξανόμενη κινητικότητα του ΡΚΚ συνιστούν μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας σε σύγκριση με την Ελλάδα. Σημειώνεται δε - προφανώς ενισχυτικά του αιτήματος - ότι η Ελλάδα η βρίσκεται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπη με την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι νατοϊκοί σύμμαχοι συνιστούν στην Τουρκία να μεταφέρει τον στρατιωτικό εξοπλισμό της, στον οποίο περιλαμβάνονται μαχητικά αεροσκάφη και συστοιχίες πυραύλων από την περιοχή του Αιγαίου στα σύνορα με τη Συρία.

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου