Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ Spiegel: Μαύρη τρύπα 20 δισ. απειλεί τη συνέχιση του προγράμματος

Spiegel: Μαύρη τρύπα 20 δισ. απειλεί τη συνέχιση του προγράμματος
Ελλειμμα ύψους 20 δισεκατομμυρίων αντιμετωπίζει η Ελλάδα προκειμένου να ανταπεξέλθει στους όρους για έκτακτη βοήθεια, ποσό σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο προκαταρκτικά στοιχεία που έχει συλλέξει η τρόικα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Dow Jones Newswires, η Ελλάδα μπορεί να λάβει την επόμενη δόση βοήθειας από τους πιστωτές, μόνο όταν κλείσει το συγκεκριμένο
έλλειμμα.
Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης παραδέχονται ότι το σχέδιο διάσωσης των 173 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε με την Αθήνα το Μάρτιο, είναι ήδη κατά πολύ εκτός στόχων. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα αναμένει από τον Ιούνιο την επόμενη δόση του πακέτου, περίπου 31 δισ. ευρώ, τη στιγμή που η ύφεση είναι μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις.
Το περιοδικό ισχυρίζεται επίσης ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ρωτήσει αρκετές φορές εάν οι πιστωτές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η ΕΚΤ, θα ήταν πρόθυμοι να διαγράψουν μέρος των χρεών της χώρας.
Και επισημαίνει ότι μεταξύ γερμανικής κυβέρνησης και Κομισιόν έχει ξεσπάσει διαμάχη για το πότε θα αποφασιστεί εάν θα δοθεί περισσότερη βοήθεια προς την Ελλάδα.
Η Κομισιόν θέλει η απόφαση για το θέμα να ληφθεί στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ το Βερολίνο επισημαίνει ότι αξιόπιστα στοιχεία θα έχουν στη διάθεσή τους το Νοέμβριο το συντομότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου