Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

S&P: «Τρωτό» το ΑΑΑ της Φιλανδίας

S&P: «Τρωτό» το ΑΑΑ της Φιλανδίας
Αύξηση των κινδύνων για την ανάπτυξη της οικονομίας της Φιλανδίας φέτος και το 2013 βλέπει η Στabdard & Poor's και προειδοποιεί ότι "μια μεγάλη απόκλιση από το σημερινό μονοπάτι της δημοσιονομικής προσαρμογής, εάν δεν συνδυαστεί με δομικές μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την ανάκαμψη, μπορεί να ασκήσει πίεση στην πιστοληπτική αξιολόγηση της (ΑΑΑ)".
"Με υψηλά επίπεδα πλούτου, μόρφωσης και απασχόλησης και μια αρκετά ευέλικτη οικονομία, η
Φινλανδία διαθέτει πολλαπλά πιστωτικά πλεονεκτήματα. Ως εκ τούτου, προκαλεί από πολλές απόψεις έκπληξη, το ότι η απόδοση της οικονομίας της και ειδικά ο εξαγωγικός της τομέας, δεν έχει φτάσει την αντίστοιχη της Γερμανίας ή των άλλων σκανδιναβικών κρατών, ιδίως της Σουηδίας.
Πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη το 2012 και το 2013 αυξάνονται. Η ευπάθεια της Φινλανδίας σε εξωτερικούς παράγοντες απειλεί τις προοπτικές ανάκαμψης. Ταυρόχρονα εκτιμούμε, ότι η εσωτερική ζήτηση θα προσφέρει μικρή στήριξη στην ανάπτυξη.

 Μια μεγάλη απόκλιση από το σημερινό μονοπάτι της δημοσιονομικής προσαρμογής, αν δεν συνδυαστεί με δομικές μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την ανάκαμψη, μπορεί να ασκήσει πίεση στην αξιολόγηση της Φινλανδίας" γράφει ο οίκος σε έκθεσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου