Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

RedHack, μια ομάδα που ενοχλεί πολύ τις τουρκικές αρχές

Δίκτυο ελεύθερων ειδήσεων της Μεσοποταμίας
Η αντίσταση ενάντια στο καταπιεστικό καθεστώς της Τουρκίας οργανώνεται σε όλους τους τομείς. Μια ομάδα χάκερς ακούγεται πολύ τον τελευταίο καιρό. 
Πρόκειται για την Ένωση των Ερυθρών Πειρατών (RedHack), η οποία πραγματοποιεί  «πολιτικές» επιθέσεις κατά των επίσημων δικτυακών τόπων, διεισδύει στα συστήματα πληροφορικής της αστυνομίας, του στρατού και του Υπουργείου Εξωτερικών, δημοσιεύει απόρρητα έγγραφα για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στις ελευθεροκτόνες δρακόντειες πολιτικές της κυβέρνησης του ΑΚΡ.
Η ομάδα ακτιβιστών παρέλυσε πρόσφατα αρκετές ιστοσελίδες της ασφάλειας και του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και την επίσημη ιστοσελίδα των Τουρκικών Αερογραμμών (THY) για τη στήριξη των απεργών.
Ιδρύθηκε το 1997, η ομάδα δημιουργεί πολύ θόρυβο παρά τη λογοκρισία που επιβάλλεται από τις αρχές, αλλά κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι, πού είναι και πόσο είναι; Οι αρχές φέρονται να έχουν καταθέσει ακόμα και μια ειδοποίηση έρευνας στην Interpol εναντίον αυτών των ακτιβιστών.
«Το να πουν ότι ζούμε στο εξωτερικό, είναι μόνο παραπληροφόρηση και υπόθεση», είπε στη τουρκική εφημερίδα «Radikal» ένα μέλος της ομάδας που παρουσιάζεται με το όνομα «Manyak» (τρελός).
«Βρισκόμαστε στη χώρα μας, και είμαστε πιο πολλοί από ό, τι νομίζουν. Εγκατεστημένοι σε θέσεις-κλειδιά της Τουρκίας, έχουμε πολλά πρώην μέλη της διοίκησης που έγιναν φίλοι. Σήμερα η Redhack γίνεται οργάνωση, από απλή ομάδα που ήταν», προσθέτει.
«Σε λίγο χρόνο, θα είναι δυνατή η δημιουργία ‘ανεξάρτητων’ κυττάρων’ μέσω του μανιφέστου Redhack που ετοιμαζόμαστε. Με τις αρχές της Redhack, θα είναι δυνατόν να προβεί κανείς σε  ανεξάρτητη δράση. Ο σημερινός αριθμός των μελών του πυρήνα της ομάδας έχει αυξηθεί σε 12 ».
Κάθε μέλος της ομάδας είναι ειδικό στο δικό του κλάδο και μορφωμένο», κατά τον ίδιον. «Μάχονται αδιάκοπα επειδή αγαπούν αυτή τη χώρα».
Οι τουρκικές αρχές έχουν υποβάλει αίτηση αναζήτησης στην Ιντερπόλ σε βάρος μελών της ομάδας, ισχυρίζεται ο «Manyak», και συνεχίζει: «Αναμένουμε τα αποτελέσματα. Ας υποθέσουμε ότι μας βρήκαν, τι θα λένε; «Είσαι εσύ ο Manyak;». Όποια και αν είναι η οπτική γωνία σας, αυτή η ενέργεια είναι κωμικοτραγική. Και μετά, τι θα κάνουν; Κατά τη γνώμη μου, ο «Manyak» θα πρέπει να τοποθετηθεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο. 
Μια άλλη περίεργη κατάσταση: ιστοτόποι στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ελβετία και τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι συχνά θύματα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο από εθνικιστές και ι φονταμενταλιστές χάκερς. Αυτοί οι τελευταίοι προστατεύονται, ενθαρρύνονται από την τουρκική αστυνομία, χωρίς καμία δίωξη, και εξάλλου ιδρύθηκαν επίσης και σύλλογοι εδώ και εκεί».
Τον Μάρτιο 2012, 17 νέοι συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία με την κατηγορία ότι ανήκαν στην ομάδα RedHack στα πλαίσια μιας έρευνας της εισαγγελίας της Άγκυρας. Επτά φυλακίστηκαν και δέκα άλλοι αφέθηκαν ελεύθεροι κατά τη διάρκεια της πρώτης ακρόασης.
Αλλά αυτά τα παιδιά άνηκαν πραγματικά στη RedHack;». Στην ουσία, πιστεύουμε ότι οι συλληφθέντες πάρθηκαν ως στόχο από τον εισαγγελέα ο οποίος είχε ειδική άδεια για δοκιμές trial-and-error ».
Οι αντιστασιακοί Hackers κινδυνεύουν για βαριές ποινές φυλακίσεως στην Τουρκία, όπως όλοι οι φοιτητές που διαμαρτύρονται εναντίον της κυβέρνησης και ζητούν τη δωρεάν εκπαίδευση, ή τα παιδιά που πετούν πέτρες στην αστυνομία. Πρόκειται για μια χώρα όπου αντικείμενα όπως αφίσες, πινακίδες, βιβλία, φωτογραφίες, γιαούρτι, ομπρέλες, λεμόνια, αυγά, που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομών στα σπίτια των αντιστασιακών, που οργανώνονται μετά από υποκλοπή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και τεχνικές διώξεις παρουσιάζονται ως απόδειξη «συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση». 
Όπως και οι περισσότεροι άλλοι αντιστασιακοί, οι ακτιβιστές της RedHacks κατηγορούνται επίσης ότι είναι στην υπηρεσία του ΡΚΚ, το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα», το οποίο μάχεται εναντίον της Άγκυρας για 30 χρόνια για τα νόμιμα δικαιώματα του κουρδικού λαού.
Ο ακτιβιστής γνωστός με το ψευδώνυμο Manyak απάντησε: «Δεν έχουμε καμία άμεση ή έμμεση σχέση με καμία οργάνωση. Χρησιμοποιώντας την υστερία του πληθυσμού κατά του ΡΚΚ, μας κατηγορούν ότι είμαστε στην υπηρεσία του PKK και λένε ότι είμαστε πράκτορες του PKK. Ο στόχος τους είναι να κόψουν την υποστήριξη που έχουμε γιατί είναι πιο φοβισμένοι από αυτή την υποστήριξη παρά από τη δράση μας. Παρά τις συλλήψεις, χιλιάδες άνθρωποι μας ενθαρρύνουν, και η υποστήριξη συνεχώς αυξάνεται.
Τόνισε ότι οι ενέργειες της ομάδας θα ενταθούν με «αναλογικό» τρόπο, σε απάντηση στη «δυσανάλογη» βία σε βάρος των εργαζομένων. «Πολλοί άλλοι Manyak θα εμφανιστούν...  Αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί έως ότου όλοι αυτοί οι εκμεταλλευτές βρουν καταφύγιο σε άλλες χώρες. Πιστεύουμε ότι είναι η κυβέρνηση που πρέπει να φοβάται το λαό, και όχι το αντίστροφο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου