Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Στρατηγός ΟΖΕΛ :Προσπαθούμε να δολοφονήσουμε τους Αρχηγούς του PΚΚ ...Aλλά είναι δύσκολο !

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK), πρότειναν ορισμένες νομικές ρυθμίσεις στην κυβέρνηση σε μια προσπάθεια για  να ενισχύσουν τη συνεχιζόμενη καταπολέμηση της τρομοκρατίας... Δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Νετζντέτ Özel !

 
  Υπάρχει ανάγκη να αλλάξουν οι  νόμοι ," δήλωσε ο Özel απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν οι νόμοι που ισχύουν σήμερα ήταν ανεπαρκείς για την αποτελεσματική καταπολέμηση της τρομοκρατίας και κατά πόσον οι TSK εισηγούνται   νέες νομικές ρυθμίσεις για μια πιο αποτελεσματική καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

"Οι σκέψεις και προτάσεις σχετικά με το θέμα έχουν σταλεί στις αρμόδιες αρχές," δήλωσε ο  Στρατηγός Özel.
Το ζήτημα του βουνού Καντίλ έχει συζητηθεί ευρέως ως μέρος της εσωτερικής πολιτικής, ιδιαίτερα μετά από τις πρόσφατες φονικές επιθέσεις από το εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Ο Αρχηγός των Γκρίζων Λύκων του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) ζήτησε από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία για να καταστρέψει  την έδρα του ΡΚΚ  και τα στρατόπεδα που βρίσκονται στο όρος Καντίλ, το οποίο βρίσκεται κατά μήκος με τα σύνορα του Ιράκ. Το PKK έχει χρησιμοποιήσει ώς ορμητήριο  την  ορεινή περιοχή του βόρειου Ιράκ ως ένα ασφαλές καταφύγιο και εφαλτήριο για να επιτεθεί σε στόχους της Τουρκίας για πάνω απο  20 χρόνια.
 Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις από τότε που το  ΡΚΚ πήρε τα όπλα κατά του κράτους  της Τουρκίας το 1984. Τους τελευταίους μήνες, έχουν κλιμακωθεί  οι μάχες στο πιο εντονότερο  επίπεδο  που παρατηρείται σε περισσότερο από μια δεκαετία.

  Επιχείρηση για το Καντίλ

Ερωτηθείς αν δρομολόγηση "μια μόνιμη επιχείρησης " στο όρος Καντίλ αν είναι  «τεχνικά και στρατιωτικά εφικτό»,  ο Özel  δήλωσε οτι μια τέτοια πρωτοβουλία ειναι τεχνικά δυνατό, αλλά δεν θα προχωρήσω σε περαιτέρω  λεπτομέρειες.  
Όταν ρωτήθηκε αν ήταν αδύνατο να εξολοθρευτούν τα  κορυφαία στελέχη του ΡΚΚ με ΄΄χειρουργικές '''επιχειρήσεις Ο Στρατηγός  Özel δήλωσε: « προστατεύονται πολύ καλά και αλλάζουν  τη θέση τους πολύ συχνά. Προσπαθούμε να  τους καταστήσουμε '' αναποτελεσματικούς'' ».
The US has finally delivered three Super Cobra fighting helicopters to Turkey, which
is planning to use new choppers in its fight against the outlawed PKK militants.
"Το να τους  καταστήσουμε  αναποτελεσματικούς " είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται κυρίως από τον Τουρκικό στρατό που συχνά σημαίνει τη απλά  δολοφονία μελών  του PΚΚ  
 
Οι ΗΠΑ έχουν παραδοθεί τελικά τρία Super Cobra ελικόπτερα μάχης στην Τουρκία, η οποία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου