Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

O…Χόρχε Τσίπρας ξαναχτύπησε


Φαίνεται ότι οι επικοινωνιολόγοι της Κουμουνδούρου του έχουν πει ότι αν παίξει το χαρτί της Αργεντινής θα πάρει πόντους καθώς αυτός θα έρθει σαν τον Αγιο Γεώργιο τον καβαλάρη και θα τρυπήσει το τέρας του Μνημονίου για να σώσει την Ελλάδα.
Έτσι, λοιπόν ο πρόεδρος του 15μελούς χτύπησε σήμερα δύο φορές, σαν τον ταχυδρόμο (της συμφοράς). Τη μία μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και την άλλη δίνοντας συνέντευξη στην εφημερίδα Pagina12 της… Αργεντινής.
Αφού επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι είμαστε χειρότερα από την Αργεντινή, όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι πιο μοντέλο είναι το ιδανικό για την Ελλάδα: ο Τσάβες της Βενεζουέλας, οι Κάστρο στην Κούβα, το παράδειγμα της Βραζιλίας ή ο περονισμός των Κίρσνερ στην Αργεντινή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η Λατινική Αμερική ανέκαθεν
υπήρξε κοινωνικό και πολιτικό εργαστήρι που δίνει αποτελέσματα.
«Αυτό που βρίσκεται πιο κοντά στο ελληνικό μοντέλο είναι η Βραζιλία και η Αργεντινή. Από πλευράς κοινωνικής πραγματικότητας και ιστορικών αντιστοίχων, έχουμε μεγαλύτερη συνάφεια με αυτό που συνέβη στη Βραζιλία και την Αργεντινή. Ασφαλώς υπάρχουν κοινά σημεία με την Κούβα και τη Βενεζουέλα. Οι αντίπαλοί μας υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει την Ελλάδα Κούβα της Ευρώπης. Εμείς απαντάμε ότι αυτοί θέλουν να φτιάξουν μια Κούβα στην Ευρώπη, αλλά την Κούβα πριν το 1960. Εκεί θέλουν να μας φτάσουν» τονίζει. Τα συμπεράσματα δικά σας…
Όμως, το ατόπημα του κ. Τσίπρα ήταν στην ομιλία του στην Κ.Ο. εκεί όπου με στόμφο είπε μεταξύ άλλων: «Αυτός ο λαός έριξε δυο μνημονιακές κυβερνήσεις. Σειρά έχει να τριτώσει το κακό… για να μην τριτώσει το μνημόνιο. Μετά την πτώση των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου να τριτώσει το καλό για το λαό για να μην οριστικοποιηθεί η καταστροφή».
Κατ’ αρχάς, ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι εκπροσωπεί αυτός το λαό και κανείς άλλος; Επίσης, πιστεύει ή του έχουν πει οι συνιστώσες του ότι η έξοδος από το ευρώ που οραματίζεται θα μας σώσει; Εκτός κι αν το θέλει πραγματικά για να γίνουμε Αργεντινή που τόσο επιθυμεί.
Από την άλλη, πώς εξισώνει την παρούσα κυβέρνηση με αυτή του Παπανδρέου που έφερε την καταστροφή και αυτή του Παπαδήμου που υπέγραψε το μνημόνιο για το οποίο σήμερα μιλάμε; Ο κ. Βενιζέλος δεν ήταν αυτός που την περασμένη άνοιξη έβαζε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στα μέτρα 11,5 δισ.; Δεν είχε συμφωνήσει για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, τη μείωση των συντάξεων και το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων; αυτά που βρίσκουμε τώρα μπροστά μας ήταν συνομολογημένα εδώ και 8 μήνες.
Πώς λοιπόν ο κ. Τσίπρας εξισώνει τις κυβερνήσεις; Στο κάτω – κάτω η κυβέρνηση Παπανδρέου τα είχε φάει τα ψωμιά της, αυτή του Παπαδήμου ήταν περαστική και μόλις πριν 3 μήνες ο λαός απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει τη διατήρηση της χώρας στο ευρώ. Πώς λοιπόν τώρα ο κ. Τσίπρας γίνεται το «στόμα» του λαού, ποιος του έδωσε τέτοια εντολή;
Αν θέλει ας ζητήσει εκλογές, αλλά δεν το κάνει διότι φοβάται μήπως κυβερνήσει και τότε θα δει πόσο δύσκολο είναι να γίνεσαι μέρος του τεράστιου προβλήματος.
Ασφαλώς τα λάθη της σημερινής κυβέρνησης είναι πολλά, αλλά τουλάχιστον οι περισσότεροι δεν φυγοπόνησαν ούτε προσπάθησαν να αποποιηθούν των ευθυνών τους; Σε αντίθεση με τους Πασόκους που κρύφτηκαν στις ζεστές αγκάλες του κ. Τσίπρα.
Τι καλό βλέπουν λοιπόν στην Κουμουνδούρου με το να πέσει η κυβέρνηση; Εκτός αν ονειρεύονται τον Μιχαλολιάκο στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να γίνει και ο βασικός εκπρόσωπος της Αριστεράς, ταυτίζοντας προφανώς τους αριστερούς αγωνιστές με τα «αριστερά» κόμματα.

«Υπάρχει ένα ενιαίο κέντρο προπαγάνδας και χυδαιότητας. Επιχειρούν να εξισώσουν την αριστερή και προοδευτική παράταξη με την ακροδεξιά και τους νεοναζί. Είναι ανιστόρητοι και επικίνδυνοι, στην προσπάθεια τους να σώσουν το σύστημα, γίνονται αβανταδόροι της ακροδεξιάς και νομιμοποιούν τη δράση της», παρατήρησε.
Μα είναι δυνατόν να μιλά ο κ. Τσίπρας ο οποίος έβλεπε ως νέος Νέρωνας να καίγεται η Αθήνα και γελούσε; Ο οποίος ουκ ολίγες φορές κάλυψε τις καταστροφές της πόλης στο όνομα της… αντίστασης; Άλλο αριστερός που αγωνίζεται με ήθος και αξιοπρέπεια για ένα καλύτερο μέλλον, κι άλλο μπαχαλάκης κύριε Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου