Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Κύπρος: «No news» για το ρωσικό δάνειο

Κύπρος: «No news» για το ρωσικό δάνειοΔεν επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της νήσου, Βάσος Σιαρλή δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτης", σύμφωνα με το οποίο η Μόσχα αποφάσισε σε πολιτικό επίπεδο για παροχή δανείου στην Κύπρο, ξεκαθαρίζοντας ότι μέχρι στιγμής ο ίδιος δεν έχει καμία ενημέρωση σχετικά.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης, ότι η Μόσχα θα εκταμιεύσει τα χρήματα σε διαβούλευση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών είπε ότι σε σημερινή επικοινωνία του με εκπρόσωπο της προεδρίας νωρίς το πρωί, πληροφορήθηκε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη για το αίτημα δανείου 5 δισ. ευρώ από τη Ρωσία. "Επομένως, δεν μπορώ να επιβεβαιώσω το

δημοσίευμα" είπε.
Πρόσθεσε πάντως, ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και ότι το υπουργείο Οικονομικών παρέχει τις πληροφορίες και τα στοιχεία που ζητούνται από τη Μόσχα.

Ο ίδιος άλλωστε επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η τρόικα έχει υποβάλει προσχέδιο Μνημονίου, με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, προκειμένου να δοθεί η βοήθεια από τον μηχανισμό στήριξης.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι η τρόικα παρέχει περιθώριο δύο-τριών ετών, ώστε η Κύπρος να μπορέσει να κάνει τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζονται.

"Εργαζόμαστε συνεχώς και βρισκόμαστε σε διαρκή διαβούλευση με τις Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε το διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους", είπε, επισημαίνοντας ότι "χρειάζεται να γίνουν θυσίες από όλους, ώστε σε δύο-τρία χρόνια η Κύπρος να έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Πρέπει να ζούμε με τα δικά μας χρήματα και όχι με δανεικά", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου