Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Βόμβα από τη Moody's: Υποβαθμίζει την ΕΕ Καμπανάκι για τις μεγάλες οικονομίες και για την κρίση χρέους

Βόμβα από τη Moody's: Υποβαθμίζει την ΕΕΗχηρό ράπισμα δέχθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση από τον οίκο αξιολόγιης Moody's ο οποίος υποβάθμισε την προοπτική από σταθερή σε αρνητική, καθώς όπως επισημαίνει στην έκθεση οι μεγαλύτερες οικονομίες της περιοχής χάνουν διαρκώς τη δυναμική τους, ενώ η κρίση χρέους εξαπλώνεται. Αρνητικές είναι οι προοπτικές των οικονομιών της, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ολλανδίας, που αντιπροσωπεύουν το 45% της οικονομικής της δραστηριότητας.
Ο οίκος αξιολόγησης προειδοποιεί ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της αξιολόγησης
της Ευρωπαϊκής Ενωσης μεσοπρόθεσμα, αν και προς το παρόν διατηρεί το «Aaa».
Στις 23 Ιουλίου η Moody's είχε υποβαθμίσει τις προοπτικές της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου, των χωρών που βαθμολογούνται με «Aaa», εξαιτίας της «αυξανόμενης αβεβαιότητας» για την έκβαση της κρίσης στην ευρωζώνη.
Στο τέλος του τρίτου τριμήνου το τριπλό A της Γαλλίας και της Αυστρίας, δύο χωρών που έχουν τεθεί σε αρνητική προοπτική από τον Φεβρουάριο. Το τριπλό A της Βρετανίας τελεί υπό αρνητική προοπτική από τον Δεκέμβριο.
Αν και αναγνωρίζει ότι η αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει ενισχυθεί χάρη στα «διαρθρωτικά μέτρα» που εφαρμόζονται, ο οίκος θεωρεί ότι είναι εύλογο να βασισθεί στην αρχή ότι η πιθανότητα χρεοκοπίας της είναι η ίδια με τις χώρες μέλη της που έχουν την υψηλότερη αξιολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου