Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

H Toυρκία αγοράζει 10 ελικόπτερα Chinook


H Toυρκία αγοράζει 10 ελικόπτερα Chinook

  Η Άγκυρα επισπεύδει τις διαδικασίες αγοράς μεταγωγικών ελικοπτέρων Chinook από τις ΗΠΑ. Βασικός λόγος αυτής της βιασύνης είναι η αύξηση της δράσης του PKK και η αδυναμία μεταφοράς δυνάμεων από τη μια περιοχή στην άλλη. Τουλάχιστον αυτό αναφέρει το τηλεoπτικό δίκτυο NTV.
      H Τουρκία σχεδίαζε να παραλάβει τα συγκεκριμένα ελικόπτερα το 2015. Τα Chinook οποία μπορούν να μεταφέρουν ακόμη και 60 στρατιώτες, Όμως τούρκοι στρατηγοί βλέποντας τις νάρκες του PKK και τα διαδοχικά χτυπήματα σε φάλαγγες , ηδη διαπραγματεύονται με τις ΗΠΑ για την παραλαβή 6 έως και
10 ελικοπτέρων εντός του 2013.Το συνολικό κόστος αυτής τη αγοράς αναμένεται να φτάσει ξεπεράσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια.
     Μέχρι σήμερα οι μεταγωγικές ανάγκες του τουρκικού στρατού πραγματοποιούνται με ελικόπτερα τύπου Cougar ή Blackhawk τα οποία ικανοποιούν τις ανάγκες των ειδικών δυνάμεων αλλά δεν είναι αρκετά για τη μεταφορά 200-300 στρατιωτών από τη μια περιοχή στην άλλη.
      Βέβαια η απόφαση αυτή και η επίσπευση δείχνει πως αληθεύουν οι πληροφορίες πως το PKK ελέγχει πολλούς δρόμους στη νοτιοανατολική Τουρκία.
      Πάντως ο στόλος των ελικοπτέρων της Τουρκίας μεγαλώνει επικίνδυνα για τη χώρα μας καθώς ήδη το Υπουργείο ‘Αμυνας της Τουρκία έχει υπογράψει σύμβαση συμπαραγωγής με τη Sikorsky για την παραγωγή 109 μεταγωγικών ελικοπτέρων Τ-70. Μια σύμβαση ύψος 3.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τελικός στόχος της Άγκυρας είναι η παραγωγή 600 ελικοπτέρων.
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου