Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Η Bundesbank επιβεβαίωσε ... αυτό που όλοι γνώριζαν

Η Bundesbank επιβεβαίωσε ... αυτό που όλοι γνώριζανΑυτό που όλοι ήδη γνώριζαν, ότι ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας ήταν αυτός που καταψήφισε την απόφαση της ΕΚΤ για τις αγορές ομολόγων, επιβεβαίωσε η Bundesbank. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται, ότι ο Γενς Βάνιτμαν θεωρεί τις αγορές ομολόγων ισοδύναμες με τη χρηματοδότηση κυβερνήσεων μέσω της εκτύπωσης χρήματος.

"Οι κίνδυνοι της νομισματικής πολιτικής υποτάσσονται στη

δημοσιονομική πολιτική", τονίζει η Bundesbank, προσθέτοντας ότι "δεν πρέπει να επιτραπεί, οι αγορές να θέσουν σε κίνδυνο την ικανότητα της νομισματικής πολιτικής στη διαφύλαξη της σταθερότητας των τιμών στην Ευρωζώνη". 

"Εάν το πρόγραμμα οδηγήσει τα κράτη μέλη στην αναβολή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, θα υπονομευτεί η εμπιστοσύνη στην ικανότητα των πολιτικών για τη αντιμετώπιση της κρίσης.  Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της εξασφάλισης τόσο της αξιοπιστίας της εκπλήρωσης των όρων, όσο και της αποφασιστικότητας για τον άμεσο τερματισμό της παρέμβασης, σε περίπτωση που η τήρηση των δεσμεύσεων δεν είναι πλέον διασφαλισμένη", προσθέτει η γερμανική κεντρική τράπεζα. 

Κατά τη Bundesbank "οι παρεμβάσεις φέρουν τον επιπλέον κίνδυνο, η ΕΚΤ τελικά να αναδιανείμει τους σημαντικούς κινδύνους μεταξύ των φορολογουμένων των διάφορων κρατών. Αυτός ο επιμερισμός, ωστόσο, μπορεί να εγκριθεί μόνο από τα δημοκρατικά εκλεγμένα κοινοβούλια και κυβερνήσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου