Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Πληρώνει πρώτη η ΠΝΟΗ και βλέπουμε…

Πληρώνει πρώτη η ΠΝΟΗ και βλέπουμε…
Μπροστά σε μία απρόοπτη κατάσταση βρέθηκαν χθες το πρωί, οι υπεύθυνοι καθαριότητας του Δήμου Καβάλας.
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι, ακόμη κι αυτοί στα απορριμματοφόρα, όλοι οι προερχόμενοι από την κοινωφελή εργασία, αρνήθηκαν να εργαστούν καθώς δεν έχουνε ακόμη πληρωθεί.
Δεν έγινε έτσι έναρξη της αποκομιδής των σκουπιδιών στην ώρα τους, ούτε βγήκαν οδοκαθαριστές στους κεντρικούς και συνοικιακούς δρόμους της πόλης. Οι εργαζόμενοι ήταν ανένδοτοι, λέγοντας ότι θα συνεχίσουν να απέχουν από την εργασία τους μέχρι να πληρωθούν.
Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, ειδοποίησε τηλεφωνικά μόνιμο προσωπικό, που βρίσκεται σε ρεπό ή σε άδεια, έφτιαξε τα πληρώματα των απορριμματοφόρων, τα οποία βγήκαν για
την αποκομιδή των σκουπιδιών, περίπου με μία ώρα καθυστέρηση, από τις 8.00 το πρωί και μετά.
Στο σημείο εκεί όπου συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας, στο γκαράζ του Δήμου, βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Τάσος Χατζηαναστασίου. Εξήγησε πως έχει η κατάσταση, ότι ο δήμος Καβάλας δεν ευθύνεται για το ότι οι εργαζόμενοι του προγράμματος δεν πληρώνονται. Πήρε πρωτοβουλία, μίλησε με όλους τους εκπροσώπους των ενδιάμεσων φορέων. Άλλοι από τους εργαζόμενους που δεν πήγαν στη δουλειά πείσθηκαν, οι περισσότεροι όμως όχι.
Παρόμοια παρέμβαση έκανε κι ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, που απευθύνθηκε κυρίως στο υπουργείο, απ΄ όπου έμαθε ότι η διαδικασία για την πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος εξελίσσεται ομαλά.
Σήμερα ή αύριο το αργότερο θα αρχίσει να πληρώνει τους δικαιούχους του προγράμματος, ο ενδιάμεσος φορέας ΠΝΟΗ. Την περασμένη Παρασκευή πιστώθηκε στο λογαριασμό του ποσό 785.000 ευρώ. Τώρα το κατάστημα Καβάλας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα κατανέμει αυτό το ποσό ανάλογα με τα χρήματα που δικαιούται κάθε εργαζόμενος στο πρόγραμμα κοινωφελής εργασία.
Θα πληρωθούν 355 δικαιούχοι, τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο – Αύγουστο.
Οι πληρωμές θα γίνουν σίγουρα εντός της εβδομάδας, ενώ ένας μέρος των χρημάτων θα διατεθεί από το σύλλογο ΠΝΟΗ για τις λειτουργικές του ανάγκες.
Περισσότερο περίπλοκη είναι η κατάσταση για τους δικαιούχους του Ομίλου Νέας Καρβάλης και της Ένωσης Καταναλωτών. Οι δύο ενδιάμεσοι φορείς περιμένουν να εισπράξουν χρήματα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. Ελπίζουν ότι αυτό θα γίνει το αργότερο την Παρασκευή το πρωί, ώστε εάν προλάβουν να μοιράσουν τα χρήματα, μέσω κατάθεσης σε τραπεζικούς λογαριασμούς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Πάλι όμως εμπλέκεται το προσωπικό του υποκαταστήματος Καβάλας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Πιθανότερο λοιπόν είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος των άλλων δύο ενδιάμεσων φορέων να πληρωθούν τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας.
Χθες ο αντιδήμαρχος κ. Τάσος Χατζηαναστασίου μίλησε με τον κ. Δημητριάδη, εκπρόσωπο του ινστιτούτου της ΓΣΕΕ, που εργάζεται στην Ξάνθη. Ο κ. Δημητριάδης είπε στον Τ. Χατζηαναστασίου, ότι όλα βαίνουν καλώς σχετικά με τους δικαιούχους στο νομό Καβάλας. Απλά επειδή το ινστιτούτο πραγματοποίησε το πρόγραμμα με καθυστέρηση, οι δικαιούχοι αυτού του προγράμματος που έχουνε σχέση με το ινστιτούτο, θα πληρωθούν το 2ο 15θήμερο του μηνός Σεπτέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου