Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ενέργειες με την έναρξη του Σχολικού έτους


agiasmos_thumb_medium250_180
Ενέργειες με την έναρξη του Σχολικού έτους

Για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας όλων των σχολείων, από την πρώτη μέρα της σχολι-κής χρονιάς (03-09-2012), σας υπενθυμίζουμε τα παρακάτω:
1. Σε συνεργασία με τις οικείες δημοτικές αρχές, πρέπει να γίνουν έγκαιρα οι αναγκαίες επιδιορθώσεις των διδακτηρίων, τα οποία πρέπει να είναι έτοιμα πριν από την έναρξη των μαθημάτων.
2. Τα βιβλία να διανεμηθούν στους μαθητές την πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων (11-09-2012).
3. Να καταγραφούν οι ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά και να γίνουν οι ενέργειες για την προμήθειά τους.
4. Να γίνουν οι σχετικές απολυμάνσεις και οι ενέργειες σχετικά με την υγιεινή των χώρων του σχολείου. Να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την καθημερινή καθαριότητα των χώρων και να γίνουν
σχετικές συστάσεις στο προσωπικό καθαριότητας.
5. Τα ωρολόγια προγράμματα διδασκαλίας πρέπει να συνταχθούν και να υποβληθούν στον αρμόδιο σχολικό σύμβουλο, σε τρία αντίγραφα, μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
6. Οι Δ/ντές των σχολείων και οι Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων να συμπληρώσουν και να στείλουν στη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ μέχρι τη Δευτέρα 17-09-2012 ΠΊΝΑΚΑ εγγραφέντων μα-θητών/νηπίων.
7. Όλες οι εγκύκλιοι, όπως και κάθε έγγραφο κοινού ενδιαφέροντος, θα γνωστοποιούνται σε όλους τους εκπαιδευτικούς και θα υπογράφονται απ’ αυτούς, με ευθύνη των Δ/ντών – Προϊσταμένων Σχολικών Μονάδων.
8. Ιδιαίτερης προσοχής, μελέτης και συζήτησης στους Συλλόγους Διδασκόντων, πρέπει να τύχουν τα Προεδρικά διατάγματα 200/98 (Οργάνωση και λειτουργία Νηπιαγωγείων) και 201/98 (Οργάνωση και λειτουργία Δημοτικών Σχολείων).
9. Σύμφωνα με τη με αριθμ, 2368/Γ2/9-1-2007 Εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ, οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων υποχρεούνται να φροντίζουν, ώστε οι θύρες εισόδου-εξόδου στο χώρο του σχολείου να παραμένουν κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχο-λείου. Με αυτόν τον τρόπο διαφυλάσσεται η ασφάλεια των μαθητών και αποτρέπεται η αναίτια είσοδος και έξοδος αυτών από τον προαύλιο χώρο, καθώς και η είσοδος α-τόμων που ουδεμία σχέση έχουν με τη λειτουργία του. Οι γονείς εισέρχονται στο σχο-λείο κατά τις προγραμματισμένες ώρες συναντήσεων με τους δασκάλους των τμημά-των και μετά από άδεια του Διευθυντή του σχολείου.
10. Στα πλαίσια της κατανομής αρμοδιοτήτων διδακτικού προσωπικού, παρακαλούνται οι σύλλογοι διδασκόντων να ορίσουν υπεύθυνο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, αρμοδιό-τητες του οποίου θα είναι η λήψη αυτής και η αντίστοιχη επίσκεψη στην ιστοσελίδα της Δ/νσης για αναζήτηση τυχόν νεώτερων ανακοινώσεων. Ακολούθως θα ενημερώνε-ται ο Δ/ντής για το περιεχόμενο της αλληλογραφίας και των ανακοινώσεων, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών ή την έγκαιρη διεκπεραίωση των αιτημάτων της Υπηρεσίας.
11. Καταρτίζεται σχέδιο εκτάκτων αναγκών, διαφυγής και πυροπροστασίας, ορισμός υ-πευθύνων πολιτικής άμυνας, πρώτων βοηθειών κλπ. (Σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Σχολικών δραστηριοτήτων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου