Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας στην Ευρώπη εχει η Αλβανία


Η Αλβανία κατατάσσεται πρώτη χώρα με το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην ευρύτερη περιφέρεια.

Τα παραπάνω ανέφερε ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού κόμματος της Αλβανίας, Saimir Tahiri, από τους θανάτους που έχουν καταγραφεί και θυμίζουν εμπόλεμη κατάσταση στη χώρα.

« Ο πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα, αντί να πει στους Αλβανούς ότι θα ήταν προτιμότερο από την αύξηση των δολοφονιών, τραυματιών, ατυχημάτων και κλοπών, να έχουμε αύξηση των τουριστών, προτιμά τη σιωπή.

Μέσα στις τελευταίες 90 ημέρες έχουν σκοτωθεί στη χώρα 158 πολίτες από δολοφονίες, κλοπές,
ατυχήματα. Άλλοι 220 πολίτες έχουν τραυματιστεί και έχουν ακρωτηριαστεί.

Στην Αλβανία έχουν χάσει τη ζωή τους και έχουν τραυματιστεί σοβαρά περισσότεροι πολίτες από ό, τι σε άλλη χώρα της ευρύτερης περιοχής.

Υπάρχουν εγκληματίες, οι οποίοι θα έπρεπε να βρίσκονται στα κάγκελα, ενώ τώρα κυκλοφορούν ελεύθεροι», δήλωσε ο βουλευτής Ταχίρι.

«Οι πραγματικοί λόγοι για τις δολοφονίες αυτές είναι η κυβέρνηση Μπερίσα. Στην διάρκεια της διακυβέρνησής της έχει αυξηθεί η φτώχεια, η ανεργία, η εγκληματικότητα και η διακίνηση των ναρκωτικών. Το κράτος απουσιάζει λόγω της κακοδιοίκησής τους, οι εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι αντί να βρίσκονται στη φυλακή. Διασκεδάζουν στα μπαρ και σφάζουν»…, δήλωσε ο Ταχίρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου