Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Μεϊμαράκης: «Θα αντιμετωπίσω τον Χατζηνικολάου ως άντρας της πιάτσας και όχι με λογική σαλονιού


Αν και ο Ευάγγελος Μεϊμαρακης μετά την γραπτή δήλωση που διένειμε χθες το μεσημέρι έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής, στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του είναι εξόχως αποκαλυπτικός.

Το μεσημέρι, έκανε την εμφάνιση του στο εστιατόριο της Βουλής μαζί με τον Α' Αντιπρόεδρο, Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος θα τον αντικαθιστά στην έδρα για άγνωστο διάστημα. Τουλάχιστον, πάντως, για όσο διερευνάται η εμπλοκή του στις δραστηριότητες της εταιρίας Καρούζου που αποκάλυψε την Κυριακή η Real News.


Το ύφος του έδειχνε ήρεμο αλλά ο κ. Μεϊμαράκης, όπως λένε όσοι συνομιλούν μαζί του, είναι εξοργισμένος με την όλη υπόθεση και ο εκνευρισμός του είναι έκδηλος όταν βρίσκεται ανάμεσα σε δικούς του ανθρώπους. Όπως μάλιστα εκμυστηρεύεται στον πολύ στενό κύκλο του, ετοιμάζει την αντεπίθεση του και στοχοποιεί τους «εχθρούς» του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πώς ο πρόεδρος της Βουλής αν και δεν το λέει, είναι ενοχλημένος με το Μέγαρο Μαξίμου καθώς θεωρεί ότι δεν του παρείχε επαρκή κάλυψη τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα, ορισμένοι γνωστοί και φίλοι του μεταφέρουν πληροφορίες ότι ο κ. Σαμαράς γνώριζε την υπόθεση εδώ και αρκετό καιρό αλλά δεν τον πληροφόρησε σχετικά. Βεβαίως, στην περίπτωση αυτή, δεν εξηγείται για ποιο λόγο, αν πράγματι ο κ. Σαμαράς ήξερε, του εμπιστεύθηκε την θεσμική θέση του Προέδρου της Βουλής ερχόμενος σε σύγκρουση με τον Βύρωνα Πολύδωρα.

Πάντως ο κ. Μεϊμαράκης πιστεύει ότι όλη αυτή η υπόθεση έχει γενικότερο στόχο την αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος με όποιες συνέπειες μπορεί αυτή να έχει. Και αυτήν την επιχειρηματολογία ενδεχομένως θα αναπτύξει το επόμενο διάστημα.

Ένα πρόσωπο με το οποίο ο κ. Μεϊμαράκης λέει ότι έχει ανοιχτό λογαριασμό είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου. Κι αυτό γιατί πιστεύει πώς το όλο δημοσίευμα είχε σε επίπεδο προσώπων, στόχο μόνο τον ίδιο, μια και οι κ.Βουλγαράκης και Λιάπης αυτή την περίοδο είναι πολιτικά «τελειωμένοι». Ο κ. Μεϊμαράκης , στις συζητήσεις με φίλους του, υποστηρίζει ότι θα αντιμετωπίσει τον κ. Χατζηνικολάου ως «άντρας της πιάτσας και όχι με λογική σαλονιού».

Σε φίλους και γνωστούς που τον ρωτούν ποτέ θα επιστρέψει στα καθήκοντα του ο κ. Μεϊαράκης δεν απαντά ενώ άνθρωποι του περιβάλλοντος του αφήνουν να εννοηθεί ότι ίσως και να έχει τελειώσει για τον κ. Μεϊμαράκη η υπόθεση «Προεδρία της Βουλής».

Με τον κ. Μεϊμαράκη επικοινώνησε τηλεφωνικά πέραν της μιας φοράς ο Μιχάλης Λιάπης ο οποίος είδε θετικά την κίνηση του να απέχει προσωρινά από τα καθήκοντα του. Αντιθέτως ο Γιώργος Βουλγαράκης που οι σχέσεις τους έχουν «παγώσει» καιρό τώρα, δεν σήκωσε ποτέ το τηλέφωνο καθώς ο ίδιος θεωρεί την κίνηση Μεϊμαράκη για αναστολή της άσκησης των καθηκόντων του ως ένδειξη ηττοπάθειας που δεν θα βοηθήσει την όλη εμπλοκή του στην υπόθεση.

Την ίδια ώρα πολλοί βουλευτές επιχειρούν να γίνουν «Κλουζώ» και κάνουν προσωπικές έρευνες για την υπόθεση. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι απευθύνθηκαν και σε στελέχη του ΣΔΟΕ για να τους δώσουν πληροφορίες ή έγγραφα. Και ενώ η διάθεση αυτή αρχικώς υπήρχε ξαφνικά από χθες τα στόματα έκλεισαν και τα ραντεβού ακυρώθηκαν.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου