Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Πολλές ευχές στους οικοδόμους του ΚΚΕ.

Πριν από μερικά χρόνια στην γειτονιά μου υπάρχουν συνεργεία οικοδόμων, καλουπατζήδες, σοβατζήδες, κτίστες, όλοι τους άνθρωποι με αξιοπρέπεια, άνθρωποι της παρέας και του γλεντιού.

Ναι, άνθρωποι του γλεντιού, που μπορεί να μην είχαν λεφτά για τα μπουζούκια, όμως δεν έχαναν ευκαιρία να βρεθούν στην συνοικιακή ταβέρνα κάπου κάπου για μια ρετσίνα.

Αυτοί οι οικοδόμοι έκαναν όνειρα, είχαν όλοι τους στην άκρη του μυαλού τους μια ελπίδα, ότι κάποια στιγμή από απλοί εργάτες θα μπορούσαν να φτιάξουν, ο κάθε ένας το δικό του συνεργείο και από εργάτης να γίνει μικροεργολάβος.

Άλλοι ακόμη ποιό φιλόδοξοι, έμπαιναν στην δουλειά μαζί με τα παιδιά τους, με
μόνο σκοπό να την μάθουν ώστε μετά γνωρίζοντας το αντικείμενο, να γίνουν εργολάβοι και εργοδότες.

Και υπήρχαν πολλοί που τα είχαν καταφέρει.

Μετά, την στιγμή που πραγματικά ερχόταν η οικοδομική άνοιξη και τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα, οι μεγαλοεργολάβοι υποβοηθούμενοι από το ΚΚΕ το οποίο αντί να βγει και να υπερασπιστεί το ψωμί των Ελλήνων, έσπρωξαν τους Έλληνες εκτός οικοδομείς, και την θέση τους πήραν οι ξένοι.
  

Σήμερα, μετά από δεκαπέντε χρόνια, εργολάβοι στις οικοδομικές εργασίες έχουν γίνει οι μετανάστες, μερικοί δε από αυτούς έγιναν και μεγαλοεργολάβοι που κυκλοφορούν με μερσεντές τζιπ, και οι πρώην Έλληνες οικοδόμοι παρακαλούν τους ξένους να προσλάβουν τα άνεργα παιδιά τους ως απλούς εργάτες.

Τώρα αυτό που έχει μείνει από τους πρώην Έλληνες οικοδόμους είναι οι γέροι συνδικαλιστές οικοδόμοι του ΚΚΕ που υπερασπίζονται το μεροκάματο των ξένων.
Καμιά φορά σκέφτομαι, μήπως αυτοί οι άνθρωποι του ΚΚΕ νομίζουν ότι είναι θεοί, που μπορούν να εξασφαλίσουν για όλους δουλειά λεφτά ψωμί.

Αν αυτό πιστεύουν, κάνουν μεγάλο λάθος, αλλά ακόμη μεγαλύτερο λάθος κάνουν όσοι νομίζουν ότι κάποια στιγμή θα δημιουργηθεί ένας κόσμος, όπως αυτός που νομίζει το ΚΚΕ.

Είναι καιρός ο κάθε Έλληνας να αναλάβει τις ευθύνες του ως Έλληνας που αισθάνεται μια υποχρέωση έναντι των δικών του παιδιών, διαφορετικά ας τα προετοιμάζει να ψάχνουν δουλειά ως απλοί εργάτες, όπως κάνουν  σήμερα τα παιδιά των πρώην Ελλήνων οικοδόμων που νόμιζαν πριν μερικά χρόνια ότι το ΚΚΕ έχει την λύση να δώσει ψωμί σε αυτούς αλλά και στους ξένους.  
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου