Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΕΠΚΑ: Αδικη η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης-κίνησης

Την αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του πετρελαίου κίνησης εκφράζει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), τονίζοντας ότι στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. ισχύουν διαφορετικές τιμές για το πετρέλαιο θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης.
Όπως σημειώνει το ΚΕΠΚΑ, η αδυναμία της Πολιτείας να ελέγξει το λαθρεμπόριο των καυσίμων δεν επιτρέπεται να φορτώνεται στις
πλάτες των καταναλωτών ενώ εκτιμά ότι το μέτρο εκτός από άδικο, θα είναι και αναποτελεσματικό γιατί το λαθρεμπόριο πετρελαίου θέρμανσης είναι ένα μόνο μέρος του συνόλου του προβλήματος του λαθρεμπορίου καυσίμων.
«Για να μη ζήσουμε φαινόμενα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπου ανακαλύπτονται καταναλωτές, κυρίως, υπερήλικες, νεκροί μέσα στα σπίτια τους από έλλειψη θέρμανσης, ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να μην εφαρμόσει τέτοιο μέτρο, αλλά να χτυπήσει το λαθρεμπόριο καυσίμων στις πραγματικές του ρίζες. Αυτή η πολιτική και πρακτική θα αποδείξει ότι στην Ελλάδα η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να χτυπήσει την παρανομία και να έρθει σε ρήξη με οργανωμένα συμφέροντα και συντεχνίες», υπογραμμίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου