Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΕΡΡΙΨΕ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ



Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", η τρόικα απέρριψε μέτρα ύψους περίπου 2,5 έως 3 δισ. ευρώ και κάνει σαφή την απαίτησή της για απολύσεις στο δημόσιο τομέα και μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα μέτρα που απέρριψε η τρόικα αφορούν τους εξής τέσσερις τομείς:
Τη διοικητική μεταρρύθμιση. Το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις φορέων, φέρεται να επισήμαναν οι τροϊκανοί, δεν θα φέρουν από μόνα τους εξοικονόμηση, αν δεν γίνουν παράλληλα απολύσεις.
Χωρίς απολύσεις, τι εξοικονόμηση θα υπάρχει; είπαν στα στελέχη του οικονομικού επιτελείου με
τα οποία συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι.
Αλλά και για τη διαθεσιμότητα εξέφρασαν άποψη ότι είναι πολύ ακριβή έτσι όπως έχει σχεδιαστεί.
Σημειώνεται ότι στο προσχέδιο των μέτρων που είχε διαρρεύσει προβλεπόταν εξοικονόμηση 1,3 δισ. ευρώ από την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης.
Την άμυνα. Η μείωση των εξοπλιστικών δαπανών θεωρήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, "κοροϊδία", δεδομένου ότι πρόκειται για αναβολή δαπανών και όχι για πραγματική μείωση. Στην άμυνα έχει προβλεφθεί στο προσχέδιο των μέτρων εξοικονόμηση ύψους 517 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 437 εκατ. ευρώ από μετάθεση πληρωμής εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η τρόικα δεν πιστεύει ότι η προβλεπόμενη εξοικονόμηση (735 εκατ. ευρώ) μπορεί να επιτευχθεί σύντομα.
Τα φάρμακα. Από τον τομέα της Υγείας προβλέπεται εξοικονόμηση 1,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 800 εκατ. ευρώ αφορούν τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης των Ταμείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου