Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ο μισθός του κ. Προβόπουλου είναι υπεράνω κρίσης;


Πριν από περίπου 10 ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είχε στείλει επιστολή προς τον διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο, με την οποία του ζητούσε να μειώσει μόνος του το μισθό του, ώστε να συμπαρασυρθούν και οι μισθοί άλλων επικεφαλής Ανεξάρτητων Αρχών. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Σταικούρας ουσιαστικά ζητούσε από τον κ. Προβόπουλο να δείξει ότι αποτελεί ένα καλό παράδειγμα σε περιόδους κρίσης.
Άλλωστε, όλοι, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο βουλευτή, δέχθηκαν ασμένως μειώσεις στους μισθούς τους που μπορεί να ξεπερνούν και
το 50%.
Ο διοικητής της ΤτΕ, οποίος παίρνει 25.000 ευρώ το μήνα από μόνος του έπρεπε να πάρει την πρωτοβουλία να μειώσει τις απολαβές του. Άλλωστε, δεν έχασε και τίποτε όλα αυτά τα χρόνια. Από μεγαλοτραπεζικό στέλεχος μεταπήδησε στην κεντρική τράπεζα και παραμένει εκεί για χρόνια, παρ’ ότι έχουν αλλάξει τρεις πρωθυπουργοί. Ο Προβόπουλος ακλόνητος και με το μισθό να τρέχει.
Όπως μαθαίνουμε, λοιπόν, στο Μαξίμου είναι εξοργισμένοι με τη στάση του να μην απαντήσει καν στην επιστολή Σταϊκούρα. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον κ. Προβόπουλο.
Να μην πήρε την επιστολή; Αδύνατο, άρα αυτό που συμβαίνει είναι ότι έχει γράψει στα παλιά του (όχι και τόσο παλιά) τα παπούτσια την κυβέρνηση και τον υπουργό που του ζήτησε να κάνει τη θυσία. Και το ερώτημα είναι ένα: Ο μισθός του διοικητή της ΤτΕ είναι πέραν πάσης κρίσης;
Αν μη τι άλλο είναι πρόκληση από τον κ. Προβόπουλο να τρώει με χρυσά κουτάλια ενώ έχει βάλει κι αυτός το λιθαράκι του σε πολλές υποθέσεις. Για παράδειγμα, το πώς φτάσαμε ως εδώ, αν η ΤτΕ προειδοποιούσε τις κυβερνήσεις για τα χάλια της οικονομίας, αν ο ίδιος ευθύνεται για τις αγορές τοξικών ομολόγων από τράπεζες όπως η ΑΤΕ και το ΤΤ καθώς και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Απάντηση για όλα αυτά θα πάρουμε ή θα στρογγυλοκάθεται στα 25.000 ευρώ το μήνα ο κ. Προβόπουλος;
 antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου